Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete

Pasta de conopida

In Salate la 6 Mar 2011

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul. Conopida fiarta o tocam marunt, la fel si patrunjelul verde. Usturoiul il cutatam si il pisam. Din maioneza, smantana, usturoi si condimente facem un sos, amestecam bine si adaugam patrunjelul verde tocat...

Pranz ardelenesc

In Mancaruri cu carne la 5 Mar 2011

Se portioneaza slanina si telemeaua. Rosia se taie feliute Castravetele se taie rondele. Ceapa se curata dupa care se taie felii. Painea moale se rupe bucati. Ce pot sa mai spun decat Pofta mare !

Stufat de porc cu pilaf aromat

In Porc la 4 Mar 2011

Se taie felii pulpa de porc. Ceapa se curata , se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei pina devine sticloasa. Adaugam feliile de carne,rosia taiata cubulete mici, usturoiul pisat si toate celelalte condimente.Amestecam bine toate componentele, apoi adaugam o cana mare cu apa,...

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

In Ciorbe la 3 Mar 2011

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in...

Salata mozaicata

In Salate la 2 Mar 2011

Salata verde se spala , se scurge bine si apoi se taie fideluta, la fel ca si varza. Celelalte legume se curata , se spala, se scurg bine de apa si se taie marunt. Morcovul , telina si gulia se dau pe razatoarea cu gauri mari, la fel si oul fiert. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si...

Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

In Prajituri la 1 Mar 2011

Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15 minute pina prinde o crusta. Merele spalate si necuratate le dam pe razatoare , apoi le amestecam cu...

Pulpe de pui cu pasta de ardei

In Pui la 28 Feb 2011

Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie. Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliutze subtiri. (solzi) se pun in uleiul ramas in cratita si se prajesc putin. Se adauga sare, piper, si celelalte mirodenii, sa intre gustul...

Cornurile Laurei Laurentiu

In Piine la 27 Feb 2011

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute. Acestea...

Ciorba ardeleneasca de pui

In Ciorbe la 26 Feb 2011

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste. Se adauga zarzavatul si celelalte...

Salata de cartofi cu oua

In Salate la 25 Feb 2011

Cartofii si ouale se spala si se pun la fiert , separat fiecare.Dupa ce s-au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa si usturoiul cu frunze cu tot se taie marunt si se adauga la cartofi si oua.Amestecam bine si adaugam iaurtul , sare ,...

Pui cu sos de smantana si mamaliguta

In Pui la 24 Feb 2011

Carnea se taie in bucati potrivit de mari si se rumenesc in putin ulei pe toate partile. Se scoate carnea rumenita pe o hartie absorbanta iar in uleiul ramas adaugam ceapa taiata marunt , o calim pina devine sticloasa. Galbenusurile le amestecam cu mustarul, zeama de lamaie si smantana....

Rulada pentru Paste

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2011

Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai aliniate.Presaram patrunjelul verde...

Ciorba de burta alla Sidy

In Ciorbe la 22 Feb 2011

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta. Intre timp punem carnea de vita la fiert...

Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

In Prajituri la 21 Feb 2011

Blatul 1: Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse. In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie...

Fasole verde cu pui

In Pui la 20 Feb 2011

Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune la calit in putin ulei.Dupa ce devine sticloasa se adauga pasta de gogosari, sare, piper si o cana cu apa. Adaugam pulpele fara pielita si lasam sa dea in clocot. Curatam usturoiul si il taiem marunt, apoi il adaugam la carnea de pui impreuna...

Pizza cu tocanita de ciuperci

In Pizza la 19 Feb 2011

Aluatul l-am facut in masina de paine( se poate framanta si cu mana daca doriti).Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sare - ulei - faina - praful de copt - drojdia - zaharul dupa care am programat masina pe programul DOUGH. Baconul si carnatul le-am taiat felii...

Friptura de porc in punga Knorr cu cartofi brutaresti

In Porc la 18 Feb 2011

Carnea de porc se introduce in Punga magica si se condimenteaza cu continutul aflat in punga. Se inchide punga cu dispozitivul atasat si se pune in tava peste cartofii preparati astfel : -se curata cartofii si se taie in opt.Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putin ulei. Cand este gata...

Gulas de fasole boabe

In Mancaruri de legume la 17 Feb 2011

Fasolea boabe se spala bine si se pune la inmuiat in mai multe ape , de seara pina dimineata, cand se arunca apa de pe ea. Cepele se curata si se toaca marunt , apoi se inabusa in putin ulei. Carnatul se taie felii subtiri, la fel si kaizerul. Dupa ce ceapa s-a calit adaugam pasta de...

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

In Ciorbe la 16 Feb 2011

Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna cu apa necesara. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari - mai putin ceapa ce se lasa intreaga. Se adauga zarzavatul la zeama de varza ce fierbe si se lasa sa dea in clocot....

Salata boeuf floarea soarelui

In Salate la 15 Feb 2011

Zarzavatul fiert se taie marunt la fel si carnea fiarta.  Muraturile se taie si ele cubulete. Maioneza se face dintr-un galbenus fiert, unul crud, o lingurita de mustar si 1/2 l ulei. Ouale fierte se razuiesc sau se taie cubulete mai putin un galbenus . Eu am "taiat" zarzavatul...

Valdostana din piept de curcan

In Curcan la 14 Feb 2011

Fileurile de curcan se bat bine intre doua folii de nailon apoi se pun pe gratarul incins sa se prajeasca bine pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit se condimenteaza cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie asezam o felie de cascaval , apoi una de sunca, cateva feliute de rosii iar deasupra...

Cabanos invelit(imbracat)

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2011

Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta. Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza peste cabanosul prajit . Rulourile astfel obtinute se aseaza la distanta unele de altele , intr-o...

Cosulete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2011

Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie. Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot...

Rulada cu creier

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul...

Mamaliguta in straturi

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2011

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic. Carnatul se taie felii si se pune la prajit. Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari. Cand mamaliga...

Caras marinat cu legume

In Crap / Caras la 9 Feb 2011

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate partile. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , punem legumele congelate, presaram cimbru,...

Ficatei pane cu piure de cartofi

In Ficat la 8 Feb 2011

Ficateii spalati se dau prin faina, ouale batute bine si apoi se frig in uleiul bine incins. Cartofii se curata se spala si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata fierti se rastoarna apa de pe ei, se adauga untul si se mixeaza bine adaugandu-se la sfarsit...

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

In Ciorbe la 7 Feb 2011

Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam putin. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba.Carnatul il taiem felii subtiri si il adaugam in ciorba sa fiarba la foc mic. Adaugam cimbru si sare cand sunt aproape fierte, apoi cana cu zeama de...

Curry de curcan si orez cu legume

In Curcan la 6 Feb 2011

Carnea de curcan se taie in bucatele mici, se pune intr-un bol si se acopera cu iaurt.Presaram curry deasupra si coaja de limette apoi amestecam bine si lasam o ora la rece sa se patrunda. Legumele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri.Legumele se pun pe foc si se sareaza.Dupa ce...

R& D

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Se prepara budinca cu 3 linguri zahar si cu lapte, conform instructiunilor de pe plic. Piscoturile se aseaza pe o tava iar budinca calda o rasturnam peste ele si dam tava la rece. Dupa ce s-a intarit budinca presaram ananasul si feliile de mandarine peste budinca. Nuca de cocos se presara...

Afisate 451 - 480 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]