Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti

de Sidy in Pui, 13 Ian 2011 | 5519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 700 g cartofi
  • 8 ardei copti
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana
  • usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti:

Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de ardei si se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca doriti puteti adauga putin cimbru.Se obtine astfel sosul de ardei copti.

Ceapa ramasa si usturoiul se curata si se toaca marunt.La fel rosia si ardeiul si se pun la calit in 2 linguri ulei, toate. Dupa ce sunt gata adaugam carnea , sare , piper si o lingura de pasta de ardei.Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba toate.
Cartofii se curata, se taie in doua si se fierb in apa cu sare.

Cand carnea este gata , se amesteca o lingura de faina cu smantana si se adauga peste carnea cu sosul lasat. Se dau cateva clocote dupa care se poate servi ciulamaua, cu cartofii fierti si sosul de ardei copti. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu piept de pui