Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de ardei si se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca doriti puteti adauga putin cimbru.Se obtine astfel sosul de ardei copti.
Ceapa ramasa si usturoiul se curata si se toaca marunt.La fel rosia si ardeiul si se pun la calit in 2 linguri ulei, toate. Dupa ce sunt gata adaugam carnea , sare , piper si o lingura de pasta de ardei.Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba toate.
Cartofii se curata, se taie in doua si se fierb in apa cu sare.
Cand carnea este gata , se amesteca o lingura de faina cu smantana si se adauga peste carnea cu sosul lasat. Se dau cateva clocote dupa care se poate servi ciulamaua, cu cartofii fierti si sosul de ardei copti. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare !