Chifle impletite a la Elisa

de Sidy in Piine, 28 Ian 2011 | 5941 vizualizari

 

Dupa denumirea retetei, va dati seama ca reteta o am de la o prietena a mea careia ii multumesc foarte mult....

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 5 g sare
  • 550 g faina alba
  • 15 g lapte praf
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 ml lapte( pt glasat)
  • mac, susan(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle impletite a la Elisa:

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit. Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt, cum se vede in poze.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute. Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional) Se dau la cuptorul incalzit pina fac o crusta aurie. Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle impletite a la Elisa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]