Tarta cu visine si nuca

de Sidy in Prajituri, 4 Feb 2011 | 4136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 1 marga Rama(250g)
  • 11-12 linguri faina( cu varf)
  • 7 linguri zahar
  • 100 g nuca prajita
  • 1 borcan visine fara samburi
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si nuca:

220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios. Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu folie si dam aluatul pentru o ora la rece.

Scoatem visinele din borcan, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Dupa ce a trecut ora , scoatem bila mai mare si o intindem pina se face aluatul de vreo 3 mm.

In tava de tarta unsa cu marga si tapetata cu faina punem aceasta foaie peste care presaram nuca prajita , apoi visinele. Scoatem de la rece si bila mai mica si o razuim pe razatoarea cu gauri mari, deasupra visinelor. Batem oul bine si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra tartei. Presaram bucatelele de marga ramase.

Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit si lasam tarta sa se coaca 40-50 minute pina prinde o culoare frumoasa deasupra. Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca apoi presaram deasupra zahar praf.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel impletit cu mere si nuci