Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita.
Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o- tigaie si se adauga ceapa. Se caleste la foc mic cateva...
Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul, maslinele, fara samburi si se lasa 2 minute.
Intre timp, se cresteaza pestii din loc in loc, apoi se...
Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte.
Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar fierbinte, 5 minute pe parte.
Se adauga ceaiul intr-un ceainic impreuna cu 720 ml apa fierbinte. Se...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin.
Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa...
Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie.
Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet.
Separat, intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere 1 litru de apa impreuna cu cubul...
Se taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine.
Intre timp, se scurge fasolea si se transfera intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu spre mare impreuna cu o lingura de ulei. Se lasa...
Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior. Se lasa la marinat 1 ora sau peste noapte, in frigider.
Intre timp, se taie ceapa julienne,...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun.
Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la...
Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul.
Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin ulei, apoi se adauga orezul amestecat cu 2 lingurite de masline tocate. Se adauga 600 ml de apa...
Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.
Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat.
Pentru...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si ardeiul se taie cuburi mici si se amesteca, folosind o lingura, cu mixul obtinut anterior, putin unt la...
Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet.
Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie, patrunjelul, chives si caperele tocate. Se adauga peste cartofi si se amesteca cu grija. ...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la...
Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte.
Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul.
Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga semintele de coriandru, frunzele de curry si semintele de...
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute.
Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza semintele de la chili, se taie rondele, apoi se toaca rosiile si vanata in cuburi.
Se incalzeste...
Se amesteca uleiul cu usturoiul, verdeata, sare, piper, rosiile si sucul lor si fasolea intr-un bol. Se lasa la marinat. Cu cat sunt marinate mai mult, cu atat sosul va fi mai delicios.
Se incalzeste putin ulei de masline, intr-o tigaie nonaderenta, la foc mediu. Se usuca pestele cu un...
Se fierbe pestele in putina apa, 4 minute. Se transfera pe o farfurie si se rupe in bucati.
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit.
Intre timp, se incalzeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga scortisoara, foile de dafin, prazul sau ceapa...
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade C.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca ghimbirul, usturoiul, chiliul, frunzele de lime, telina, ardeiul, salotele si lemongrassul.
Se transforma jumatate din cantitatea de somon in piure si restul se taie cuburi.
Se tranforma codul...
Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare.
Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste...
Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent.
Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate....
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie.
Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri,...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti.
Intre timp, se amesteca untul...
Se amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol si se pastreaza la figider pana in momentul utilizarii.
Se amesteca faina cu malaiul, sare, piper si condimente intr-o farfurie, iar in alta se bate oul ca pentru omleta.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se fierbe broccoliul, desfacut in buchetele, 5 minute, in apa sarata. Se scurge si se amesteca cu somonul rupt in bucati, apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor.
Se amesteca crema de branza cu usturoiul pisat, ierburile tocate,...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei de masline, se amesteca bine, se transfera intr-o tava si se gatesc 20-25 de minute.
Se unge...
Pentru peste, se amesteca uleiul cu sucul de lime, usturoiul pisat, sare, piper, pudra de chili, cuminul pudra, paprika si piperul Cayenne, apoi se marineaza pestele in acesta marinada, pentru 20 de minute.
Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu spre mare si se gateste pestele 2-3...
Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc frunzele de busuioc, parmezanul, uleiul de masline si mugurii de pin. Se transfera intr-o cratita si se adauga untul. Se amesteca, la foc mic, pana cand untul s-a topit.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se...
Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti.
Pastravii se cresteaza din loc in loc si se ung cu ulei de masline, sare si piper. Se frig 6 minute pe...
Se fierbe sparanghelul 3 minute in apa cu sare. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei de cocos. Se soteaza 1 minut, se adauga sare si piper si se transfera pe o farfurie.
Se inclazeste tortilla (optional) intr-o tigaie fara...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se ung somonul si sparanghelul cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se aseza intr-o tava nu foarte mare si se coc 10-15 minute.
Cu ajutorul unei mandoline, se feliaza feniculul foarte fin. Cu ajutorul unui peeler, se taie...
Tocanita de fasole cu peste si dovlecel
Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita. Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o- tigaie si se adauga ceapa. Se caleste la foc mic cateva...
Pastrav la tigaie cu legume si Vermout
Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul, maslinele, fara samburi si se lasa 2 minute. Intre timp, se cresteaza pestii din loc in loc, apoi se...
Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde)
Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte. Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar fierbinte, 5 minute pe parte. Se adauga ceaiul intr-un ceainic impreuna cu 720 ml apa fierbinte. Se...
Placinta cu hering afumat si conopida
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin. Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa...
Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos de maioneza cu chives si romanesco
Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. Separat, intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere 1 litru de apa impreuna cu cubul...
Salata de ton cu fasole
Se taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine. Intre timp, se scurge fasolea si se transfera intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu spre mare impreuna cu o lingura de ulei. Se lasa...
Tajine cu dorada si masline
Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor. Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior. Se lasa la marinat 1 ora sau peste noapte, in frigider. Intre timp, se taie ceapa julienne,...
Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun. Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la...
Orez cu peste alb, rosii si tapenade la Rice Cooker
Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul. Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin ulei, apoi se adauga orezul amestecat cu 2 lingurite de masline tocate. Se adauga 600 ml de apa...
Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade
Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit. Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat. Pentru...
Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si ardeiul se taie cuburi mici si se amesteca, folosind o lingura, cu mixul obtinut anterior, putin unt la...
Pastrav crocant la tigaie cu salata cremoasa de cartofi
Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet. Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie, patrunjelul, chives si caperele tocate. Se adauga peste cartofi si se amesteca cu grija. ...
Cod a la Parmegiana
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la...
Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi
Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte. Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga semintele de coriandru, frunzele de curry si semintele de...
Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza semintele de la chili, se taie rondele, apoi se toaca rosiile si vanata in cuburi. Se incalzeste...
Peste la tigaie cu sos de fasole alba, unt si busuioc
Se amesteca uleiul cu usturoiul, verdeata, sare, piper, rosiile si sucul lor si fasolea intr-un bol. Se lasa la marinat. Cu cat sunt marinate mai mult, cu atat sosul va fi mai delicios. Se incalzeste putin ulei de masline, intr-o tigaie nonaderenta, la foc mediu. Se usuca pestele cu un...
Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac
Se fierbe pestele in putina apa, 4 minute. Se transfera pe o farfurie si se rupe in bucati. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit. Intre timp, se incalzeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga scortisoara, foile de dafin, prazul sau ceapa...
Chiftele din peste cu arome thailandeze
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade C. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca ghimbirul, usturoiul, chiliul, frunzele de lime, telina, ardeiul, salotele si lemongrassul. Se transforma jumatate din cantitatea de somon in piure si restul se taie cuburi. Se tranforma codul...
Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic
Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare. Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului. Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste...
Somon posat in sos de salota
Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent. Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate....
Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie. Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri,...
Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti. Intre timp, se amesteca untul...
Sandvis cu peste crocant si sos american
Se amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol si se pastreaza la figider pana in momentul utilizarii. Se amesteca faina cu malaiul, sare, piper si condimente intr-o farfurie, iar in alta se bate oul ca pentru omleta. Se incalzeste ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre...
Broccoli la cuptor cu somon afumat la cald si crema de branza cu ierburi
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se fierbe broccoliul, desfacut in buchetele, 5 minute, in apa sarata. Se scurge si se amesteca cu somonul rupt in bucati, apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se amesteca crema de branza cu usturoiul pisat, ierburile tocate,...
Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei de masline, se amesteca bine, se transfera intr-o tava si se gatesc 20-25 de minute. Se unge...
Taco cu peste la gratar si salata coleslaw din varza rosie
Pentru peste, se amesteca uleiul cu sucul de lime, usturoiul pisat, sare, piper, pudra de chili, cuminul pudra, paprika si piperul Cayenne, apoi se marineaza pestele in acesta marinada, pentru 20 de minute. Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu spre mare si se gateste pestele 2-3...
Salata de vara cu paste si somon afumat la cald
Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc frunzele de busuioc, parmezanul, uleiul de masline si mugurii de pin. Se transfera intr-o cratita si se adauga untul. Se amesteca, la foc mic, pana cand untul s-a topit. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se...
Pastrav la gratar cu mujdei rosu de usturoi nou
Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti. Pastravii se cresteaza din loc in loc si se ung cu ulei de masline, sare si piper. Se frig 6 minute pe...
Tortilla umpluta cu ton si legume
Se fierbe sparanghelul 3 minute in apa cu sare. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei de cocos. Se soteaza 1 minut, se adauga sare si piper si se transfera pe o farfurie. Se inclazeste tortilla (optional) intr-o tigaie fara...
Somon cu sparanghel si salata de fenicul cu morcovi si castraveti
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ung somonul si sparanghelul cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se aseza intr-o tava nu foarte mare si se coc 10-15 minute. Cu ajutorul unei mandoline, se feliaza feniculul foarte fin. Cu ajutorul unui peeler, se taie...