Pentru sosul Chermoula:
Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior. Se lasa la marinat 1 ora sau peste noapte, in frigider.
Intre timp, se taie ceapa julienne, iar rosiile cuburi.
Se incalzeste putin ulei de masline in vasul de tajine (sau o tigaie cu fund dublu si capac) si se caleste ceapa la foc mic pana cand se inmoaie, apoi se adauga rosiile, sare, dorada si de jur imprejur, maslinele. Se stropesc toate cu sucul de lamaie si putina apa. Se asaza crengutele de cimbru deasupra.
Se acopera cu capacul si se gatesc la foc mic 30 de minute sau pana cand carnea este gatita. In ultimele cateva minute, se indeparteaza capacul si se mai lasa pana cand sosul s-a mai redus.
Se servesc imediat cu felii de lamaie.