Salata de vara cu paste si somon afumat la cald

de Satisfyyourcravings in Somon, 1 Iul 2016 | 3566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pesto:
  • 30 grame busuioc proaspat
  • 40 grame Parmezan
  • 20 grame muguri de pin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • o bucata mica de unt
  • Pentru salata:
  • 400 grame paste scurte (eu an folosit fusili si penne)
  • 220 grame somon afumat la cald
  • 1 castravete
  • 70 grame rucola
  • 400 grame rosii cherry (eu am folosit Rivolo)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vara cu paste si somon afumat la cald:

Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc frunzele de busuioc, parmezanul, uleiul de masline si mugurii de pin. Se transfera intr-o cratita si se adauga untul. Se amesteca, la foc mic, pana cand untul s-a topit. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se taie rosiile in jumatati. 

Se taie castravetele longitudinal in doua, apoi se indeparteaza semintele cu o lingura si se taie felii. 

Pastele se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. 

Se amesteca rosiile cu rucola, castravetele, pesto, pastele, sare si piper, daca este nevoie. 

Se imparte in portii si se decoreaza cu bucati de somon afumat la cald si piper proaspat macinat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara cu paste si somon afumat la cald" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-quiches cu spanac si somon