Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde)

de Satisfyyourcravings in Somon, 8 Mai 2019 | 1403 vizualizari

 

 Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 250 grame somon proaspat
  • 1/2 linguta sake
  • 2 lingurite sare
  • 8 lingurite ceai Sencha
  • 600 grame orez pentru sushi, gatit
  • seminte de susan
  • ghimbir taiat julienne
  • nori
  • wasabi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde):

Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte. 

Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar fierbinte, 5 minute pe parte. 

Se adauga ceaiul intr-un ceainic impreuna cu 720 ml apa fierbinte. Se lasa 2 minute la infuzat. Ceaiul trebuie sa aiba o aroma mai intensa pentru acest preparat. 

Se aseaza orezul in boluri, impreuna cu somonul rupt in fasii. Se presara cu ghimbir, seminte de susan, foi de nori si wasabi. Se toarna ceaiul deasupra si se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb