Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti.
Pastravii se cresteaza din loc in loc si se ung cu ulei de masline, sare si piper. Se frig 6 minute pe fiecare parte, pe un gratar fierbinte.
Se curata usutroiul si se asaza intr-un mojar impreuna cu putina sare grunjoasa. Se transforma in pasta. Se fierbe rosia in apa 20 de secunde si se curata de coaja. Se taie bucati mici si se adauga in mojar. Se amesteca cu usturoiul pana se transforma intr-o pasta omogena.
Se taie rosia ramasa in sferturi, castravetele felii, iar ceapa rondele. Se amesteca cu frunzele de salata, sare, piper, otet si ulei de masline extra virgin.
Se serveste pastravul cu salata, cartofi copt, lamaie si mujdei de usturoi.