Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI223
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv naut crocant la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2018

Se amesteca toate ingredientele, se adauga intr-o tigaie la foc mediu si se prajesc pana cand nautul devine crocant si auriu.  Delicios ca topping pentru salate, hummus sau ca aperitiv/ garnitura pentru gratar. 

Aperitiv omleta cu ciuperci intregi si muguri de pin

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2018

Ciupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi.  Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare. Se caleste ceapa impreuna cu mugurii de pin pana se inmoaie. Se adauga apoi ciupercile, coriandrul,...

Aperitiv cartofi crocanti la tigaie cu arome mediteraneene

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2018

Cartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la racit.  Intre timp, se taie ceapa julienne si se piseaza usturoiul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie...

Aperitiv bradut din crema de branza cu masline, rosii uscate la soare si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2018

Rosiile, ardeiul si castravetii murati se toaca marut si se amesteca cu pudra de usturoi si cea de ceapa, crema de branza si sare (daca este nevoie). Se asaza o folie de plastic pe un tocator si se ase\aza compozitia pe o suprafata cat mai mica. Deasupra se adauga o alta folie de plastic si se...

Gratin de cartofi si pastarnac

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper.  Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt, se asaza in straturi alternand cartofii si pastarnacul, iar intre ele 3-4 linguri de smantana, frunze...

Aperitiv scones cu branza si chives

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2018

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi.  Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se adauga branza rasa si chivesul tocat si se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat...

Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2018

Dovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie. Se indeparteaza excesul de ulei din ulei daca e nevoie.  Intre timp, se adauga ceapa taiata...

Aperitiv camembert la cuptor cu sos de fructe rosii si migdale cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza crusta branzei, doar pe una din parti si se adauga inpoi in ambalajul din lemn cu partea fara crusta in sus. Se gateste pe o tava, in mijlocul cuptorului, pentru 20 de minute. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o...

Aperitiv crema de fasole cu branza Feta

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2017

Se transfera toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pasta omogena si cremoasa, adaugand apa, daca este nevoie.  Se serveste cu paine sau legume. 

Aperitiv omleta la cuptor cu dovlecei si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2017

Se taie ceapa si dovlecelul rondele. Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se adauga ceapa si se soteaza 6 minute. Se adauga dovlecelul si se soteaza...

Bruschette

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2016

Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc in ulei, la foc mediu spre mare, pana devin crocante. Se transfera pe prosoape de hartie, apoi se ung cu usturoiul taiat in jumatate. Intre timp, se taie rosiile cuburi si se amesteca cu ulei de masline, sare si piper.  Se asaza...

Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2016

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati.  Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja de lamaie.  Se asaza foile de placinte pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu mixul...

Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2016

Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute.  Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat.  Se transfera intr-un bol...

Requeson revuelto (Ricotta la tigaie cu rosii si chili)

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2016

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Se adauga ceapa si chili si se calesc 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se gatesc 6 minute, amestecand frecvent.  Se adauga ricotta care se gateste 20 de minute, pana cand devine aurie si se ingroasa.  Se...

Bruschetta cu branza Feta, castraveti si ulei de lamaie

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2016

Se prajesc feliile de paine in putin ulei de masline, la foc mediu, pana devin crocante.  Se ung apoi cu coaja lamaii intregi. Uleiul natural din coaja de lamaie va fi transferat pe bucatile de paine.  Cu ajutorul unui peeler se taie castravetele in panglici. Se ung apoi...

Hummus verde cu ierburi si seminte

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2016

Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa. Se adauga in  vasul  unui  blender  impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, verdeturile, sare si piper. Se transforma in pasta omogena, adaugand mai...

Scones scotiene din cartofi cu oua ochiuri si bacon

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2016

Se curata cartofii de coaja si se fierb in apa sarata, 8-12 minute.  Se amesteca cu untul si se transforma in piure. Se amesteca faina cu praful de copt si sare. Se adauga piureul cald peste si se amesteca pentru omogenizare.  Se imparte aluatul in 2, iar fiecare bucata se...

Loempia vegetariana (Pachetele de primavara in stil vietnamez)

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2016

Se toaca ceapa, morcovii si ardeii julienne, iar ceapa rondele.  Se hidrateaza taiteii 5 minute in apa rece, apoi se scurg. Se incalzeste putin ulei intr-un wok, la foc mare si se adauga legumele si taiteii. Se gatesc pana se inmoaie, 3-4 minute. Se adauga cubul concentrat, putina apa,...

Creveti cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2016

Se amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca.  Se lasa la marinat 20 de minute.  Se transfera intr-un vas potrivit pentur cuptor si se gatesc la 200 de grade Celsius 3-4 minute. Se presara...

Chapati (Lipii indiene)

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2016

Se amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen.  Se imparte in 12 bucati, iar fiecare se modeleaza intr-o bila.  Se ruleaza cu ajutorul unui sucitor, pe o suprafata...

Piure de fasole cu menta si muguri de pin

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2016

Cu ajutorul unui blender se amesteca fasolea (scursa de apa si clatita) cu iaurtul, tahini, sare, piper si cumin, pana devine o pasta.  Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga semintele de cumin si mugurii de pin. Se gatesc 1-2 minute, apoi se adauga usturoiul si fulgii de chili....

Cartofi frantuzesti cu branza albastra si ceapa caramelizata

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2016

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii.  Se fierb 3 oua tari. Se decojesc si se taie felii.  Se taie ceapa julienne si se prajeste in putin ulei, la foc mic, 15 minute, pana devine bruna si se inmoaie, fara a se arde.  Se amesteca smanatana cu oul ramas,...

Tofu rece cu sos de soia

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2016

Se amesteca sosul de soia diluat cu 1 lingura apa cu wasabi si uleiul de susan.  Se taie tofu felii si se toarna sosul deasupra.  Se serveste imediat. 

Tamago kake gohan (Orez cu ou crud de prepelita si sos de soia)

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Se amesteca orezul cu Furikake si se imparte intre doua boluri. Se sparg cate 2 oua in fiecare bol si se adauga cate 1/2 lingura sos de soia in fiecare.  Se serveste ca atare sau se toarna ceai fierbinte peste si se consuma imediat.

Aperitiv bile asiatice din orez- Onigiri cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Se amestca orezul cu Furikake.  Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare.  Se taie foia nori in fasii de 4 cm lungime. Se adauga orez intr-un disc pentru ornat sau o forma rotunda pentru taitat biscuiti. Se intinde pe toata baza. Se adauga avocado in centru....

Tamagoyaki (Omleta asiatica)

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Se bat ouale impreuna cu sarea si laptele. Se strecoara printr-o sita fina, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei si se incalzeste la foc mic. Se adauga 1/2 din compozitie si se roteste tigaia astfel incat toata baza sa fie acoperita cu...

Cartofi noi la tigaie cu bacon si salvie

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2016

Se taie cartofii in jumatati. Se fierb in apa sarata, 8-10 minute.  Se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se usuca cu un prosop din hartie.  Se taie baconul fasii si se prajeste intr-o tigaie fara ulei sau cu foarte putin ulei pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie,...

Toast Rotterdam

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2016

Se prajesc feliile de paine pe un gratar fierbinte cateva minute.  Se ung feliile de paine cu branza cottage, apoi se aseaza bucati de avocado si rosii uscate la soare.  Salata se stropeste cu ulei si suc de lamaie si se presara cu nuci.

Oua fierte cu sos de patrunjel si fistic

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2016

Se fierb ouale dupa preferinte.  Intr-un mojar, se transforma patrunjelul, tarhonul si putina sare intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. Se toaca fisticul nu foarte fin. Se servesc ouale cu ulei aromatizat si fistic

Toast mediteranean cu avocado si fistic aromatizat

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2016

Se prajeste fisticul si celelalte condimente la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele. Se zdrobesc usor cu ajutorul unui mojar.  Se prajeste painea pe un gratar fierbinte, apoi se aseaza pe fiecare felie de paine, cateva felii de avocado, rosiile...

Afisate 1 - 30 din 75 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]