Se amestca orezul cu Furikake.
Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare.
Se taie foia nori in fasii de 4 cm lungime.
Se adauga orez intr-un disc pentru ornat sau o forma rotunda pentru taitat biscuiti. Se intinde pe toata baza. Se adauga avocado in centru. Se adauga orez deasupra si se intinde pana cand avocadoul este acoperit complet. Se preseaza cu ajutorul unui pahar a carui baza se potriveste perfect cu diamentrul discului sau formei pentru taiat biscuti.
Se indeparteaza discul. Se aseaza o bucata de foie nori pornind de la centrul uneia dintre fete pana pe celalata fata. Se lipeste cu putin apa, daca nu s-a lipit de la sine.
Se decoreaza cu seminte de susan si creson.
Se serveste imediat.
1
Alte umpluturi: carne gatita/ prune murate/ salata de ton/ oua fierte.
2
Poate fi parte din micul dejun asiatic (foto 2), dar este mai popular ca mancare de strada (street food).