Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute.
Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat.
Se transfera intr-un bol uns cu ulei si se lasa la odihnit 15-20 de minute.
Intre timp, se gateste spanaghelul pe un gratar fierbinte, pana devine auriu. La final, se presara sare deasupra, apoi se toaca in bucati nu foarte mici.
Intr-un bol se amesteca ricotta, branza Gouda si coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in 16 bile care se intind sub forma de discuri sau dreptunghiuri, folosind un sucitor, pana au grosimea de 1/2 cm.
Se asaza 1-2 lingurite de pesto pe una din jumatatile fiecarei bucati de aluat si se intinde cu grija. Deasupra se adauga ricotta, apoi sparanghelul. Se aduce cealalata jumatate de aluat desupra si se sigileaza bine.
Se ung placintele cu ulei pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie la foc mediu, spre mic, 3-4 minute pe parte, pana devin aurii.
Se presara cu sare si se servesc cu nasturel si rosii cherry.