Platou cu branzeturi

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 15365 vizualizari

 

Este o reteta pe care am vazut-o in anul 1987 in revista germana "Burda" si de atunci o fac mereu de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame branza crema Philadelphia  
  • 1 lingura de pasta de rosii  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2 lingurite boia dulce de ardei  
  • 1 mana cozi de arpagic  (“ chives”)  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 lingurita de seminte de fenicol macinate  
  • 2 pachete a cate 10 felii de branza” Cheddar” feliata  
  • 4 triunghiuri de branza” La vache qui rit”  
  • 1 linguta de frunze de oregano verde  
  • 2-3 ridichi  
  • cateva rosii  “cherry”  
  • cateva fire de rozmarin si oregano verde pentru decor  
  • seminte de rodie pentru decor  
  • 1 castravete pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu branzeturi:

Crema  de branza se bate si se imparte in 2 boluri.

Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei  si se amesteca bine.

In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate marunt si pudra de fenicol si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.

Pentru rolul mare se aseaza pe un platou 3 felii de branza feliata in asa fel incat sa se suprapuna marginile si se unge fiecare felie cu crema de branza; pe fiecare felie se pun alternativ cele 2 feluri de crema de branza.

Se ruleaza si se lasa la rece in frigider pana pregatim celelalte feluri de branza.Se scoate de la frigider si se taie in rondele.

Pentru sendviciuri  se pun felii de branza alternand cu crema de branza.

Se pune de asemenea la frigider.Cand se scot de la frigider se taie in sferturi.

Pentru rolurile mici se ruleaza feliile de branza unse cu branza crema si se leaga cu cate o codita de arpagic.

Triunghiurile de branza topita se taie in 2 jumatati, se umplu cu crema de branza si se decoreaza cu cate o felie de ridiche.

Se aseaza rolurile si feliile de branza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu rosii”cherry”, castraveti, fire de rozmari, fire de oregano verde, seminte de rodie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Fiind o reteta germana se serveste cu o bere rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte