Este o reteta pe care am vazut-o in anul 1987 in revista germana "Burda" si de atunci o fac mereu de sarbatori.
Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.
Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine.
In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate marunt si pudra de fenicol si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.
Pentru rolul mare se aseaza pe un platou 3 felii de branza feliata in asa fel incat sa se suprapuna marginile si se unge fiecare felie cu crema de branza; pe fiecare felie se pun alternativ cele 2 feluri de crema de branza.
Se ruleaza si se lasa la rece in frigider pana pregatim celelalte feluri de branza.Se scoate de la frigider si se taie in rondele.
Pentru sendviciuri se pun felii de branza alternand cu crema de branza.
Se pune de asemenea la frigider.Cand se scot de la frigider se taie in sferturi.
Pentru rolurile mici se ruleaza feliile de branza unse cu branza crema si se leaga cu cate o codita de arpagic.
Triunghiurile de branza topita se taie in 2 jumatati, se umplu cu crema de branza si se decoreaza cu cate o felie de ridiche.
Se aseaza rolurile si feliile de branza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu rosii”cherry”, castraveti, fire de rozmari, fire de oregano verde, seminte de rodie.
Pofta buna!
1
Fiind o reteta germana se serveste cu o bere rece!