RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Ciorba de loboda cu galuste de branza feta

In Ciorbe la 22 Noi 2010

Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba. Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele: Se amesteca ingredientele si se...

Tortilla cu ardei

In Mancaruri de legume la 22 Noi 2010

Intr-o tigaie adanca, punem uleiul si apa si calim inabusit ceapa taiata marunt si ardeii tocati marunt. Sotam 5 minute pana se evapora apa. Intr-un vas amestecam ouale cu parmezanul, sarea, piperul, smantana si patrunjelul. Cand apa s-a evaporat din tigaie, adaugam cubuletul de unt si-l...

Salata de somon afumat cu oua

In Somon la 22 Noi 2010

Cea mai simpla si totodata cea mai delicioasa reteta. Tot ce avem de facut este sa combinam toate ingredientele, somonul taiat bucatele, ouale fierte tocate marunt, maioneza, sarea, piperul. Putem servi cu ceapa rosie...e o delicatesa! Putem orna dupa dorinta cu fasiute de somon si frunza...

Tarta cu mere si glazura de gem de gutui

In Prajituri la 21 Noi 2010

Totul se pune la mixer, ouale, zaharul, aromele, faina, praful de copt. Se tapeteaza o forma de tarta cu hartie de copt , se pune compozitia, se pun merele taiate bucatele aranjate circular , se ung cu gem( mai moale) de gutui deasupra...si se da tarta la cuptor 25 de min... Se serveste cu pofta!

Cataif

In Prajituri la 21 Noi 2010

Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori. Am preparat in wok taiteii. Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,. I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal. Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un...

Crema de " branza" cu spanac

In Vegan / Raw vegan la 21 Noi 2010

Se pune caju la blender, impreuna cu sarea, lamaia, pasta de susan, uleiul de masline, usturoiul... se scoate crema din blender, se adauga peste spanacul tocat si se serveste cu incredere alaturi de o salata de rucola

Crema de avocado cu pasta de susan

In Vegan / Raw vegan la 21 Noi 2010

Totul merge  la blender, iese o crema aromata si bine tartinabila. Se serveste pe un pat de rosioare si se stropeste cu pasta de susan Pasta de susan se gaseste de regula in magazinele arabesti( turcesti)

Pitta

In Piine la 21 Noi 2010

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare. 2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale. 3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5...

Paine traditionala greceasca cu masline

In Piine la 21 Noi 2010

1. Cerneti faina si amestecati cu sarea in vasul de paine. Faceti o gropita la mijloc. 2. Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa calduta, adaugati-o in mijlocul fainii cu restul de apa si uleiul de masline, amestecati pana obtineti un aluat moale.( S-ar putea sa...

Kremzli

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2010

  Radem cartofii si ii stoarcem bine. Adaugam restul ingredientelor, ouale, faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat fin potrivim de sare, un praf de piper si cu o lingura luam din compozitie ca la chiftelute si prajim  in ulei vegetal incins...sunt  teribil de buni...

Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica

In Mancaruri de post la 21 Noi 2010

Incingem uleiul in oala, dar punem si un strop de apa sa nu calim ci doar sa inabusim, e mult mai sanatos, punem ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat, telina bucatele  si apoi fasolea noastra. Sotam 5 minute si turnam apa sa fiarba. Dupa 15 minute adaugam si sucul de...

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce si iaurt

In Prajituri la 21 Noi 2010

Reteta de preparare a papanasilor Amestecati ingredientele pentru compozitie. Luati cu lingura si fierbeti pana se ridica la suprafata. Intre timp topiti untul in tigaie adaugati pesmetul si zaharul pudra si rumeniti foarte putin.  Scoateti papanasii cu o spumiera, lasat-i la scurs...

Supa crema de sparanghel

In Supe la 20 Noi 2010

Punem intr-o oala la foc putina apa, apoi uleiul, ceapa tocata, morcovul taiat rondele subtiri, cartofii feliati si lasam 5 minute sa fiarba la foc mic, apoi adaugam 1, 5 l apa si lasam sa fiarba bine. Separat punem la aburi sparanghelul taiat cubulete impreuna cu mugurii si-l lasam pana se...

Paine cu tarate

In Piine la 20 Noi 2010

Se pun ingredientele uscate in vasul de paine si se adauga apa calduta...se framanta si se lasa la crescut timp de o ora. Cand este gata , se formeaza painile, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 15 minute la crescut la loc cald. Se pot pune seminte de floarea soarelui...

Orez prajit cu ou in stil chinezesc

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Incingem in wok putin ulei vegetal, adaugam ouale batute si amestecam rapid sa le desfacem. Inca putin ulei si adaugam usturoiul si orezul. Punem si restul de legume. Sosul de soia il turnam peste compozitie, potrivim de sare, dam si un praf de piper si servim cu placere si cu zambetul pe...

Prajitura ecler

In Prajituri la 20 Noi 2010

Blatul : Topim untul in apa si adugam si sarea.intre timp incingem cuptorul la 190 grade. Adaugam si faina la compozitia cu unt si amestecam vartos pana se ingroasa. Lasam la racit. Adaugam cate un ou la aluat amestecand foarte bine. Acesta este blatul nostru , pe care il intindem...

Chec de ciocolata

In Prajituri la 20 Noi 2010

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc. Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara) Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia....

Snitel de branza feta

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Luati feliile de branza feta si tavaliti-le prin oul batut cu foarte putina sare. Amestecati faina cu pesmetul intr-un vas si tavaliti fiecare feliie dupa ce ati trecut-o prin ou. Prajiti pe ambele parti si serviti. O bunatate!

Tarta cu ciocolata a la Ruxy

In Prajituri la 19 Noi 2010

Pe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia,  zaharul apoi faina, mixam foarte bine pana se umfla compozitia. Turnam untul cu ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza foarte bine. Luam o tava de...

Salata de vinete

In Salate la 19 Noi 2010

Coacem vinetele pe foc iute, eu de obicei fac asta pe flacara aragazului( face mizerie, dar merita). Le curatam sub jet de apa, asta va da albeata vinetelor si ne va ajuta sa nu ne frigem degetelele si mai avem un avantaj...scoatem si amareala aceea specifica lor. Deci iata numai beneficii....

Penne din orez in sos cald de legume la wok

In Penne la 19 Noi 2010

Fierbem pennele( cam 6-7 min), le scurgem le dam un jet de apa....si le lasam deoparte.  Se incinge wokul, se pune uleiul, se da focul iute si se calesc legumele taiate marunt rapid, adaugam si putina apa( trei linguri), lasam sa se inmoaie bine, punem usturoiul, boiaua, si stingem cu...

Guacamole

In Vegan / Raw vegan la 19 Noi 2010

Avocado se curata, se taie feli,i se zdrobeste si se stropeste cu lamaia, se adauga rosia, condimentele, uleiul de masline...si servim cu mare bucurie!

Pesto de seminte si legume

In Vegan / Raw vegan la 19 Noi 2010

Totul merge la blender...Si se asezoneaza cu... Ulei de masline o lingura Pasta de susan doua linguri 1/4 lingurita zeama de lamaie Sare dupa gust Pofta mare!

Ciuperci cu smantana la cuptor

In Mancaruri de legume la 19 Noi 2010

Se spala ciupercile, se aseaza in tava unsa cu unt, se sareaza dupa gust, se adauga smantana punand cate o lingura in fiecare palarie, se toaca mararul si se presara deasupra...se dau la cuptor o jumatate de ora...si pofta mare!

Bruschete cu rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2010

Painica se taie felii, se stropeste cu ulei de masline, se rade usturoi deasupra si se aseaza feliile de rosii. Se sareaza dupa gustul personal si se dau la cuptor 20 de minute...yammmyyyy delicios!

Supa de rosii raw

In Vegan / Raw vegan la 19 Noi 2010

Toate ingredientele, cu excepția ultimelor 2, le-am mixat în blender. La final am adaugă roșia cuburi și verdeaţa. Trebuie sa avem mare grija cu condimentele și verdețurile, deoarece gustul este mai puternic când lucrăm cu hrana vie. Este de preferat să folosim cantități...

Salata de apio

In Salate la 18 Noi 2010

Taiati apio marunt, si amestecati-l cu sare, ulei, zeama  de lamaie, dati un praf de piper...decorati si serviti cu placere!

Panna Cotta " Pasiune"

In Dulciuri la 18 Noi 2010

1. Ungeti cu unt 4 cupe in care veti face panna cotta 2. Amestecati gelatina cu laptele lasati 5 minute sa se dizolve bine 3. Intre timp, amestecati frisca lichida cu zaharul pudra si puneti pe foc la incalzit... Atentie!...Nu aduceti in punctul de fierbere...e suficient sa incalziti bine,...

Farfalle cu feta, spanac si sos olandez

In Farfalle la 18 Noi 2010

Fierbem pastele al dente, le scurgem si le lasam deoparte. Intr-o craticioara, punem uleiul de masline, usturoiul tocat marunt si apoi spanacul, lasam la inabusit cu capac la foc foarte mic 5 minute. Adaugam o nuca de unt si lasam acoperit. Preparam sosul olandez :  Batem vartos...

Ciorba de castraveti murati cu smantana si tarhon

In Ciorbe la 18 Noi 2010

Intr-o oala, punem doua linguri ulei, adaugam putina apa, apoi ceapa taiata, sotam doua trei minute, apoi adaugam morcovul feliat, cartofii taiati rondele( sau cubulete fiecare cum doreste), telina rasa, castraveciorii, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand zarzavatul este fiert batem ouale cu...

Afisate 1201 - 1230 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Adelaide, cu crema de portocale

ieri la 10:45

Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 09:19

Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 13.01 la 20:13

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

pe 13.01 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]