publicat la 23.07.2021
publicat la 20.07.2021
publicat la 19.07.2021
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de loboda cu galuste de branza feta
Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba. Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele: Se amesteca ingredientele si se...
Tortilla cu ardei
Intr-o tigaie adanca, punem uleiul si apa si calim inabusit ceapa taiata marunt si ardeii tocati marunt. Sotam 5 minute pana se evapora apa. Intr-un vas amestecam ouale cu parmezanul, sarea, piperul, smantana si patrunjelul. Cand apa s-a evaporat din tigaie, adaugam cubuletul de unt si-l...
Salata de somon afumat cu oua
Cea mai simpla si totodata cea mai delicioasa reteta. Tot ce avem de facut este sa combinam toate ingredientele, somonul taiat bucatele, ouale fierte tocate marunt, maioneza, sarea, piperul. Putem servi cu ceapa rosie...e o delicatesa! Putem orna dupa dorinta cu fasiute de somon si frunza...
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui
Totul se pune la mixer, ouale, zaharul, aromele, faina, praful de copt. Se tapeteaza o forma de tarta cu hartie de copt , se pune compozitia, se pun merele taiate bucatele aranjate circular , se ung cu gem( mai moale) de gutui deasupra...si se da tarta la cuptor 25 de min... Se serveste cu pofta!
Cataif
Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori. Am preparat in wok taiteii. Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,. I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal. Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un...
Crema de " branza" cu spanac
Se pune caju la blender, impreuna cu sarea, lamaia, pasta de susan, uleiul de masline, usturoiul... se scoate crema din blender, se adauga peste spanacul tocat si se serveste cu incredere alaturi de o salata de rucola
Crema de avocado cu pasta de susan
Totul merge la blender, iese o crema aromata si bine tartinabila. Se serveste pe un pat de rosioare si se stropeste cu pasta de susan Pasta de susan se gaseste de regula in magazinele arabesti( turcesti)
Pitta
1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare. 2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale. 3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5...
Paine traditionala greceasca cu masline
1. Cerneti faina si amestecati cu sarea in vasul de paine. Faceti o gropita la mijloc. 2. Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa calduta, adaugati-o in mijlocul fainii cu restul de apa si uleiul de masline, amestecati pana obtineti un aluat moale.( S-ar putea sa...
Kremzli
Radem cartofii si ii stoarcem bine. Adaugam restul ingredientelor, ouale, faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat fin potrivim de sare, un praf de piper si cu o lingura luam din compozitie ca la chiftelute si prajim in ulei vegetal incins...sunt teribil de buni...
Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica
Incingem uleiul in oala, dar punem si un strop de apa sa nu calim ci doar sa inabusim, e mult mai sanatos, punem ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat, telina bucatele si apoi fasolea noastra. Sotam 5 minute si turnam apa sa fiarba. Dupa 15 minute adaugam si sucul de...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce si iaurt
Reteta de preparare a papanasilor Amestecati ingredientele pentru compozitie. Luati cu lingura si fierbeti pana se ridica la suprafata. Intre timp topiti untul in tigaie adaugati pesmetul si zaharul pudra si rumeniti foarte putin. Scoateti papanasii cu o spumiera, lasat-i la scurs...
Supa crema de sparanghel
Punem intr-o oala la foc putina apa, apoi uleiul, ceapa tocata, morcovul taiat rondele subtiri, cartofii feliati si lasam 5 minute sa fiarba la foc mic, apoi adaugam 1, 5 l apa si lasam sa fiarba bine. Separat punem la aburi sparanghelul taiat cubulete impreuna cu mugurii si-l lasam pana se...
Paine cu tarate
Se pun ingredientele uscate in vasul de paine si se adauga apa calduta...se framanta si se lasa la crescut timp de o ora. Cand este gata , se formeaza painile, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 15 minute la crescut la loc cald. Se pot pune seminte de floarea soarelui...
Orez prajit cu ou in stil chinezesc
Incingem in wok putin ulei vegetal, adaugam ouale batute si amestecam rapid sa le desfacem. Inca putin ulei si adaugam usturoiul si orezul. Punem si restul de legume. Sosul de soia il turnam peste compozitie, potrivim de sare, dam si un praf de piper si servim cu placere si cu zambetul pe...
Prajitura ecler
Blatul : Topim untul in apa si adugam si sarea.intre timp incingem cuptorul la 190 grade. Adaugam si faina la compozitia cu unt si amestecam vartos pana se ingroasa. Lasam la racit. Adaugam cate un ou la aluat amestecand foarte bine. Acesta este blatul nostru , pe care il intindem...
Chec de ciocolata
Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc. Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara) Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia....
Snitel de branza feta
Luati feliile de branza feta si tavaliti-le prin oul batut cu foarte putina sare. Amestecati faina cu pesmetul intr-un vas si tavaliti fiecare feliie dupa ce ati trecut-o prin ou. Prajiti pe ambele parti si serviti. O bunatate!
Tarta cu ciocolata a la Ruxy
Pe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia, zaharul apoi faina, mixam foarte bine pana se umfla compozitia. Turnam untul cu ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza foarte bine. Luam o tava de...
Salata de vinete
Coacem vinetele pe foc iute, eu de obicei fac asta pe flacara aragazului( face mizerie, dar merita). Le curatam sub jet de apa, asta va da albeata vinetelor si ne va ajuta sa nu ne frigem degetelele si mai avem un avantaj...scoatem si amareala aceea specifica lor. Deci iata numai beneficii....
Penne din orez in sos cald de legume la wok
Fierbem pennele( cam 6-7 min), le scurgem le dam un jet de apa....si le lasam deoparte. Se incinge wokul, se pune uleiul, se da focul iute si se calesc legumele taiate marunt rapid, adaugam si putina apa( trei linguri), lasam sa se inmoaie bine, punem usturoiul, boiaua, si stingem cu...
Guacamole
Avocado se curata, se taie feli,i se zdrobeste si se stropeste cu lamaia, se adauga rosia, condimentele, uleiul de masline...si servim cu mare bucurie!
Pesto de seminte si legume
Totul merge la blender...Si se asezoneaza cu... Ulei de masline o lingura Pasta de susan doua linguri 1/4 lingurita zeama de lamaie Sare dupa gust Pofta mare!
Ciuperci cu smantana la cuptor
Se spala ciupercile, se aseaza in tava unsa cu unt, se sareaza dupa gust, se adauga smantana punand cate o lingura in fiecare palarie, se toaca mararul si se presara deasupra...se dau la cuptor o jumatate de ora...si pofta mare!
Bruschete cu rosii cherry
Painica se taie felii, se stropeste cu ulei de masline, se rade usturoi deasupra si se aseaza feliile de rosii. Se sareaza dupa gustul personal si se dau la cuptor 20 de minute...yammmyyyy delicios!
Supa de rosii raw
Toate ingredientele, cu excepția ultimelor 2, le-am mixat în blender. La final am adaugă roșia cuburi și verdeaţa. Trebuie sa avem mare grija cu condimentele și verdețurile, deoarece gustul este mai puternic când lucrăm cu hrana vie. Este de preferat să folosim cantități...
Salata de apio
Taiati apio marunt, si amestecati-l cu sare, ulei, zeama de lamaie, dati un praf de piper...decorati si serviti cu placere!
Panna Cotta " Pasiune"
1. Ungeti cu unt 4 cupe in care veti face panna cotta 2. Amestecati gelatina cu laptele lasati 5 minute sa se dizolve bine 3. Intre timp, amestecati frisca lichida cu zaharul pudra si puneti pe foc la incalzit... Atentie!...Nu aduceti in punctul de fierbere...e suficient sa incalziti bine,...
Farfalle cu feta, spanac si sos olandez
Fierbem pastele al dente, le scurgem si le lasam deoparte. Intr-o craticioara, punem uleiul de masline, usturoiul tocat marunt si apoi spanacul, lasam la inabusit cu capac la foc foarte mic 5 minute. Adaugam o nuca de unt si lasam acoperit. Preparam sosul olandez : Batem vartos...
Ciorba de castraveti murati cu smantana si tarhon
Intr-o oala, punem doua linguri ulei, adaugam putina apa, apoi ceapa taiata, sotam doua trei minute, apoi adaugam morcovul feliat, cartofii taiati rondele( sau cubulete fiecare cum doreste), telina rasa, castraveciorii, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand zarzavatul este fiert batem ouale cu...