O mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala...
Pregatim cuscusul:
Punem cuscusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cuscus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece minute. Luam un alt vas, punem ceapa maruntita, apoi alunele, stafidele, castravetele taiat marunt, coriandru, zeama de lamaie si la sfarsit sucul de rosii. Amestecam foarte bine. Adaugam la cus cus, potrivim de sare si piper si pastram la cald.
Ne ocupam de legume:
Intr-o tigaie rumenim ceapa, foarte putin in ulei( o lingura-doua) de masline , adaugam ardeii taiati marunt, morcovul rondele, usturoiul zdrobit, putina apa si lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie morcovul, adaugam sucul de rosii( sau rosiile), potrivim de sare, piper si cumin o jumatate de lingurita si servim cuscusul pe patul de legume.
O bunatate!