O tarta cu lamaie si limoncello atat de fina si atat de delicioasa....o vei iubi pe data!
Aluatul:
Umplutura:
Aluatul:
Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere mai mare doua trei minute, apoi scoatem aluatul din mixer si continuam sa modelam cu mana. Punem aluatul in folie si-l dam la rece o jumatate de ora.
Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul, il intindem in tava tapetata , eu am facut asta cu mana, sau il modelam pe masa de lucru infainata, il modelam frumos si pe peretii formei de tarta , si-l mai dam 10 minute la rece. Apoi il acoperim cu o foaie pergament pe care punem 500 gr boabe fasole astfel incat sa nu se umfle in timpul coacerii si-l bagam pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor.
Cand timpul s-a scurs, il scoatem indepartam folia cu boabele si-l mai dam pentru inca 10 min la cuptor.
Il scoatem il lasam deoparte si ne ocupam de crema.
Amestecam la mixer ouale si zaharul, esenta si amestecam pana devine spumoasa compozitia ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja, limoncello si frisca.
Punem in forma de tarta crema si dam la cuptor inca 40-50 de minute sau in functie de cuptorul nostru pana se rumeneste.
Apoi scoate si servim rece o decoram dupa dorinta...