Peanut butter macaroons

de RuxyRux in Prajituri, 24 Noi 2010 | 5011 vizualizari

 

Prajiturele cu gust intens de alune , aromate cu lichior de alune si infasurate din plin in zahar pudra. Excelente!

 

INGREDIENTE

  • 1 albus de ou
  • 400 gr unt de alune
  • 55 gr zahar pudra si inca ceva pentru decor
  • 1/4 esenta alune( puteti inlocui cu vanilie, migdale)
  • 1 lingura plina de lichior de alune
  • 1 lingurita de coaja de lamaie  
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peanut butter macaroons:

1. Pregatiti  foaia de pergament pentru copt.

2. Amestecati pasta de alune cu albusul de ou putin batut, adaugati zaharul pudra si esenta si framantati o pasta cremoasa.

3. Adaugati coaja de lamaie, lichiorul, mai amestecati inca 30 de secunde.

4. Umpleti foaia pergament cu o mana generoasa de zahar pudra.

Impartiti aluatul in doua si dati forma unui sul fiecarei bucati cu lungimea de aprox. 20 cm.

5. Taiati fiecare bucata in bucatele micute aproximativ egale.

6. Asigurati-va ca fiecare prajiturica e trecuta bine prin zaharul pudra.

7.Lasati-le la odihnit 30 de minute.

8. Incalziti cuptorul la 180 grade si coaceti maxim 15 minute

9. Lasati prajiturelele la racit pe un gratar si serviti-le cu bucurie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peanut butter macaroons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si cacao