Harisi

de RuxyRux in Prajituri, 22 Noi 2010 | 4610 vizualizari

 

Prajitura arabeasca delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca de cocos
  • 1 pachet de gris500 g
  • 150 g unt (topit)
  • 2 cutii iaurt mari 375 gr
  • 2 praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare de zahar 
  • zema de la o lamaie
  • Tava 25/30
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Toate ingredientele se amesteca si se lasa o ora la odihnit la intuneric( acoperiti cu ceva)

Se pune in tava unsa cu putin unt si se da la cuptor in jur de 45-50 de min.

Inainte sa fie gata cu zece minute taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte in patratele si turnam usor siropul facut in urmatorul fel:

Punem un ibric pe foc cu doua pahare de apa si doua pahare de zahar, dam un clocot luam de pe foc si turnam zeama de la o lamaie si un pliculet de zahar vanilat.

Se mai da tava la cuptor inca zece minute si servim cu frisca si migdale, alune, prajite si maruntite la robot.

O gasiti pas cu pas si pe blogul lui Edith....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Raffaello