Tot din capitolul prajiturilor pentru Craciun am facut astazi din biscuiti, banana si ciocolata niste dulciuri delicioase.
Se fac pudra biscuitii la blender. Se mixeaza banana( se face ca o crema) Se amesteca totul cu 6 linguri pline de crema de trufe.
Crema de trufe:
Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin).
Cand este topita, luam ibricul de pe foc si racim cateva minute.
Punem din nou ibricul pe foc si adaugam si frisca. Amestecam foarte bine si adaugam si untul. Mixam bine de tot si adaugam si zaharul.
Dam la rece si apoi o folosim la prajituri.( iese o cantitate destul de mare de crema).
Dupa ce am pus in compozitie si crema de ciocolata, punem o jumatate de fiola de esenta de vanilie si o lingurita de esenta de rom, formam apoi un aluat numai bun de intins. Pana se formeaza aluatul, mai este nevoie sa mai adaugam faina de biscuiti.
Intindem aluatul decupam diverse forme si apoi pudram cu faina de biscuiti. Dam la rece... sunt atat de yamyyyyy!