Sa va zic cat de mult imi place aceasta prajitura cu piersici.....sa nu va zic? :))
Prajitura cu piersici este o prajitura de sezon, ce se prepara rapid si usor. Daca o veti incerca, cu siguranta o sa va placa.
Se spala piersicile, se curata de coaja, se taie in doua si se scot samburii, apoi se presara cu zahar si se lasa cca 20 de minute la macerat.
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu 150 g de zahar, se adauga untul topit, laptele caldut si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca bine, aluatul are consistenta celui de la chec.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza la aluat amestecand usor cu un tel. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra piersicile scurse de zeama si sterse cu un prosop de hartie, cu scobitura in jos. Se coace in cuptorul incins bine ptr 40 de minute.
Dupa racire prajitura cu piersici se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Pofta mare!
1
parerea mea este ca e prea mult praf de copt in reteta, a crescut aluatul de nu se mai vad piersicile
2
avand in vedere ca are in compozitie spuma de albusuri ma gandesc ca o lingurita de praf de copt e suficienta