Acest preparat delicios necesita putin mai mult timp de preparare, rabdare destula, insa rezultatul este garantat, deci zic eu ca merita tot efortul, fie ca alegeti sa-l serviti la cina sau pentru un pranz alaturi de cei dragi!
Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte.
Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul.
Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa inabuse cateva minute( 5-6).
Adaugam apa si lasam sa fiarba carnea, daca mai este nevoie mai adaugam putina apa pana carnea este facuta. Punem pasta de ardei, vinul, sosul de rosii, condimentele si saram dupa gust. Mai lasam sa dea cateva clocote si dam deoparte sa se racoreasca.
Sosul bechamel cu cascaval il preparam in urmatorul fel:
Exact ca la sosul bechamel obisnuit, punem untul in cratita il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase apoi adaugam treptat laptele, cand incepe sa se ingroase punem si cascavalul ras, amestecam bine cu telul, lasam pe foc maxim zece sau 12 minute si oprim focul.
Asamblare:
Pe fiecare clatita se pune sosul cu carne se impatureste ca in imagine se inchide la capete prin rulare.
Intr-o tava maricica (eu am una speciala de lasagna care o folosesc si pentru preparate gratinate la cuptor) asezam clatitele pe rand.
Deasupra vom pune sosul bechamel.
Dam pentru 30 de minute la cuptor. Dupa 15 minute scoatem tava si presaram deasupra cascaval si parmezan.
Cand s-au rumenit frumos scoatem tava si lasam putin la racit apoi le servim dupa dorinta, pofta, inspiratie...
1
Asigurati-va timpul necesar pentru fiecare etapa in parte, nu puteti prepara clatitele in graba si in acelasi timp sa faceti si sosurile
2
Daca doriti puteti face clatitele in modul in care v-ati obisnuit cu lapte, insa cu iaurt si apa minerala ies mult mai pufoase.