Creveti in sos de unt si usturoi

de RuxyRux in Fructe de mare, 9 Dec 2012 | 13755 vizualizari

 

Mega deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg si jumatate de creveti prefierti
  • 150 ml vin alb( demidulce)
  • 1 lingurita turmeric
  • un praf de boia
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 150 gr smantana
  • 1/4 legatura de patrunjel
  • un praf de busuioc pudra
  • un praf de piper alb
  • sare de mare dupa gust
  • zeama de la 1/2 portocala
  • optional 1 lingurita de zahar brun
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml apa de izvor( plata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de unt si usturoi:

Crevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema  de obicei:))))

Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic sa nu se arda.

Uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si turmericul se amesteca si apoi se pune compozitia peste untul topit. Se amesteca cu un tel.

Smantana, apa si faina se pun intr-un bol si se mixeaza bine. Se toarna peste untul din cratita, apoi vinul si restul de ingrediente, boia, patrunjel si busuioc...se potriveste gustul de sare si piper. la sfarsit se pune zeama de portocala.  Gustul trebuie sa fie unul dulce acrisor, daca mai aveti nevoie puteti pune putin zahar. Se pun crevetii si se lasa exact 5 minute, cu capacul deasupra vasului. Se stinge focul si se serveste dupa dorinta. Eu am avut garnitura orez Jasmine cu unt si patrunjel....

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare