Tort Nisipurile aurii

de epurasha2bb in Torturi, 3 Iul 2010 | 10030 vizualizari

 

un tort de vara :) care te duce cu gandul la mare si la plaja...

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii Mascarpone
  • 2 ciocolate Heidi, una tiramisu si una caramel
  • 2 ciocolate albe cu cocos
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un borcanel mic cirese dulci de coktail fara samburi(sunt mai rosii, arata mai bine, se gasesc la kaufland la compoturi)
  • 1 cutie mica de frisca Hulala

pt.blat:

  • 10 oua ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 1 cana mare de faina,
  • 1 praf de sare,
  • 7 linguri ulei,
  • 1 fiola esenta vanilie,
  • un praf de copt/ daca nu va iese, cumparati piscot pt.tort pandispan din supermarket.
  • *2 ciocolate sunt prea mult dar una e prea putin,cumparati 2 si folositi una si jumatate
  • .La fel si cu mascarponele, ne trebuie cam o cutie jumate, eu am facut din 2 si mi-a iesit prea mult.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nisipurile aurii:

Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga faina.Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esenta de vanilie.Se unge tava sau se pune foaie de copt si se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins pana creste si se rumeneste.

Crema:

Se bate o cutie mica de frisca Hulala cu 2 cutii de crema Mascarpone cu 4 pliculete de zahar vanilat si cu o esenta de vanilie Dr.Otker.Se imparte apoi aceasta crema in 2 castronele separate.

Unul se va amesteca cu ciocolata alba topita la bain Marie si apoi se vor presara cirese dulci fara samburi (gasiti la kaufland).

Al doilea se va amesteca cu o esenta de rom si o ciocolata Heidi tiramisu si caramel topita la bain Marie.Din cea cu tiramisu radem si niste fulgi pt.ornamentul final.

Se insiropeaza blatul cu zeama de la cocktailul de cirese inmultit cu apa cu zahar, se aseaza peste primul disc crema alba si se presara ciresele, peste al doilea crema de ciocolata tiramisu si caramel si la final se imbraca in crema de tiramisu si caramel, se rad fulgi din ciocolata cu tiramisu si se orneaza cu bomboane de ciocolata in forme de fructe de mare Belgique.

Se tine la frigider macar 2-3 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nisipurile aurii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

13.02.2012, 21:29

Mi-e doooor...l-am pus la favo...arata splendid...

epurasha2bb 1

13.02.2012, 21:47

bai nu ar fi rau la plaja acum , zaqu! ei, reteta e veche din iulie 2010 dar eu acum ...faceam asa un CATCH UP ...si citeam mesajele din urma , incerc sa raspund cat pot ...maine s-ar putea sa fiu libera din cauza zapezii abundente de la noi.Firma mea e execat in fata aeroportului Craiova, cred c ati vazut la stiri azi ce necaz cu oamenii aia...si erau vreo 10 tiruri oprite chiar la noi in fata, de la noi incolo adica nu se trece!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si ciocolata