un tort de vara :) care te duce cu gandul la mare si la plaja...
pt.blat:
Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga faina.Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esenta de vanilie.Se unge tava sau se pune foaie de copt si se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins pana creste si se rumeneste.
Crema:
Se bate o cutie mica de frisca Hulala cu 2 cutii de crema Mascarpone cu 4 pliculete de zahar vanilat si cu o esenta de vanilie Dr.Otker.Se imparte apoi aceasta crema in 2 castronele separate.
Unul se va amesteca cu ciocolata alba topita la bain Marie si apoi se vor presara cirese dulci fara samburi (gasiti la kaufland).
Al doilea se va amesteca cu o esenta de rom si o ciocolata Heidi tiramisu si caramel topita la bain Marie.Din cea cu tiramisu radem si niste fulgi pt.ornamentul final.
Se insiropeaza blatul cu zeama de la cocktailul de cirese inmultit cu apa cu zahar, se aseaza peste primul disc crema alba si se presara ciresele, peste al doilea crema de ciocolata tiramisu si caramel si la final se imbraca in crema de tiramisu si caramel, se rad fulgi din ciocolata cu tiramisu si se orneaza cu bomboane de ciocolata in forme de fructe de mare Belgique.
Se tine la frigider macar 2-3 ore inainte de servire.