Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.
Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai...
Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)...
Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile.
Intindem in tava ( cea mare de cuptor), o foaie pergament si punem jumatate din cantitate.
Cu...
Am razuit toate legumele , pentru a obtine diferite texturi am folosit lame diferite.
Am preparat maioneza si am amestecat-o cu iaurt( parti egale).
Am combinat legumele razuite cu maioneza si am potrivit gustul de sare si piper.
Daca doriti si va place otetul de Modena puteti adauga...
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.
Crema de vanilie:
Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc...
Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).
Se amesteca ingredientele pentru...
Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare , la fel si cartoful.
Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul( eu asa...
Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele si se formeaza o bila de coca pe care o vom infolia si o vom da la rece pana pregatim umplutura.
Merele se rad, se amesteca cu zahar, vanilie si scortisoara, Zeama care se lasa, se va scurge.
Se intinde prima foaie, se inteapa cu furculita,...
Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul).
Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat).
Ouale se bat 3 minute pana se umfla.
Se amesteca carnea cu ceapa si cartofii, apoi cu ouale si condimentele, sarea, piperul, turmericul, rozmarinul....
Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam bine. Potrivim de sare si piper daca mai consideram necesar.
Intr-o tava punem jumatate din foile...
Aluatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele( maxim 3 minute), va rezulta o bila de coca pe care o vom imparti in doua bucati.
Infoliem bucatile de coca si le punem la congelator pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Aluatul va trebui sa fie ferm pentru a putea fi razuit....
Se framanta un aluat din ingredientele pentru foi, se infaineaza si se lasa la crescut o ora. Se imparte coca in doua si se vor intinde doua foi pe o suprafata infainata.
Merele se spala, se dau pe razatoare si se amesteca cu zeama de lamaie, vanilia si scortisoara.
Se unge o tava cu...
Aluatul nu necesita crestere.
Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .
Fiecare bucata se intinde cat mai...
Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc.
Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim.
Se calesc inabusit( pentru asta adaugam si cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba...
Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si se adauga ouale pe rand, apoi se mixeaza cu un tel( eu nu am folosit mixerul).
Se cantaresc si se...
Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie pana rezulta o crema.
Se adauga ouale pe rand si dupa fiecare ou se adauga o lingura de faina, mixam bine si procedam la fel cu restul de oua( ou, faina, ou, faina). Se adauga usor si restul de faina in care am pus...
Se incalzeste smantana impreuna cu laptele intr-un ibric si se topeste ciocolata in amestec, se adauga si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa vasul deoparte.
Untul se mixeaza 1 minut, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste, apoi coaja de portocala, vanilia si...
Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime.
Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa.
Intr-o tigaie...
Reteta de blat este una dintre cele mai bune pe care le-am facut pana acum.
Se prepara extrem de usor, omogenizand toate ingredientele si framantand un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infaina si-l vom pune intr-o folie la rece pentru 30 de minute( aprox.)
Am feliat gutuile cu...
Nu am pus cantitati exacte pentru ca am preparat salata pentru o singura persoana, asa ca va invit sa alegeti fiecare ce cantitate va satisface gustul personal.
Bucatile de varza se dau pe razatoare, sau se taie fideluta...eu am ales mai multe variante( cutit, razatoarea mare, razatoarea fina)...
Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar, ulei de masline si se pun in el crevetii curatati si spalati. Se lasa in jur de 30 de minute.
Se pun crevetii bine scursi...
Pentru foi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic pe care il vom lasa in bucatarie pana ne ocupam de umplutura.
Amestecam branza cu zaharul, praful de sare, coaja de lamaie si vanilia.
Ouale le mixam in jur de 3 sau 4 minute, apoi adaugam usor crema de branza. Mixam...
Usor si rapid de preparat, iar rezultatul exceptional de gustos :)
Lintea( o cana plina) se spala si se fierbe in apa, cu un praf de sare, un praf de bicarbonat, o ceapa mica rosie, usturoiul taiat marunt, 2 bobite de ienibahar si 3 cani de apa. O lasam pe foc mic, timp de 20 de minute....
Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca la foc mic si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca bine si...
Aluatul este unul foarte foarte bun, se intinde foarte usor si nu se rupe ceea ce zic eu e grozav :)
Se prepara simplu :amestecand toate ingredientele pentru aluat se framanta pana rezulta o coca elastica. Se lasa deoparte in bucatarie, doar pana pregatim umplutura.
Merele se spala, se...
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia, pana devin o crema, se adauga faina si drojdia, se amesteca bine, apoi iaurtul si coaja si zeama de lamaie.
Albusurile batute cu praful de sare pana devin tari se incorporeaza usor prin invaluire in compozitie.
Am uns forma de tort( cca 26 cm...
Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas.
Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca bine si se trage de pe foc.
Punem compozitia in vasul de mixer, adaugam zaharul pudra si mixam...
Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute).
Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu...
Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana preparam crema( in jur de 30 de minute). Este un aluat extrem de bun si de usor de lucrat...o sa va...
Amestecam toata branza intr-un vas, impreuna cu un avocado dat pe razatoare, castravetii bine spalati si razuiti cu tot cu coaja, apoi bine scursi de zeama, usturoiul zdrobit si la sfarsit iaurtul. Potrivim gustul de sare, adaugam si praful de turmeric iar la urma mararul...si gata aperitivul bun...
Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, vanilia, galbenusul de ou, faina si praful de copt. Se amesteca bine si se fac firmiturile( dureaza in jur de 3 minute). Se lasa deoparte vasul.
Prunele se spala si se taie in jumatati se scot samburii.
Gemul se amesteca bine sa...
Chiftelute vegetariene
Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender. Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai...
Prajitura cu vanilie si cafea
Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)... Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile. Intindem in tava ( cea mare de cuptor), o foaie pergament si punem jumatate din cantitate. Cu...
Salata de cruditati
Am razuit toate legumele , pentru a obtine diferite texturi am folosit lame diferite. Am preparat maioneza si am amestecat-o cu iaurt( parti egale). Am combinat legumele razuite cu maioneza si am potrivit gustul de sare si piper. Daca doriti si va place otetul de Modena puteti adauga...
Tarta cu pere si crema de vanilie
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie. Crema de vanilie: Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc...
Placinta rasucita cu branza
Aluatul este unul foarte bun si manevrabil. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate). Se amesteca ingredientele pentru...
Salata calda de legume cu iaurt si usturoi
Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare , la fel si cartoful. Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul( eu asa...
Tarta cu mere
Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele si se formeaza o bila de coca pe care o vom infolia si o vom da la rece pana pregatim umplutura. Merele se rad, se amesteca cu zahar, vanilie si scortisoara, Zeama care se lasa, se va scurge. Se intinde prima foaie, se inteapa cu furculita,...
Meatloaf
Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul). Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat). Ouale se bat 3 minute pana se umfla. Se amesteca carnea cu ceapa si cartofii, apoi cu ouale si condimentele, sarea, piperul, turmericul, rozmarinul....
Placinta aperitiv cu branza sarata
Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam bine. Potrivim de sare si piper daca mai consideram necesar. Intr-o tava punem jumatate din foile...
Prajitura cu dovleac
Aluatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele( maxim 3 minute), va rezulta o bila de coca pe care o vom imparti in doua bucati. Infoliem bucatile de coca si le punem la congelator pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Aluatul va trebui sa fie ferm pentru a putea fi razuit....
Placinta cu mere
Se framanta un aluat din ingredientele pentru foi, se infaineaza si se lasa la crescut o ora. Se imparte coca in doua si se vor intinde doua foi pe o suprafata infainata. Merele se spala, se dau pe razatoare si se amesteca cu zeama de lamaie, vanilia si scortisoara. Se unge o tava cu...
Placinte cu branza si cascaval la tigaie
Aluatul nu necesita crestere. Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong . Fiecare bucata se intinde cat mai...
Bors de legume cu sfecla coapta
Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc. Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim. Se calesc inabusit( pentru asta adaugam si cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba...
Briose espresso cu portocala
Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si se adauga ouale pe rand, apoi se mixeaza cu un tel( eu nu am folosit mixerul). Se cantaresc si se...
Briose Madeira cu ciocolata
Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie pana rezulta o crema. Se adauga ouale pe rand si dupa fiecare ou se adauga o lingura de faina, mixam bine si procedam la fel cu restul de oua( ou, faina, ou, faina). Se adauga usor si restul de faina in care am pus...
Briose cu ciocolata
Se incalzeste smantana impreuna cu laptele intr-un ibric si se topeste ciocolata in amestec, se adauga si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa vasul deoparte. Untul se mixeaza 1 minut, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste, apoi coaja de portocala, vanilia si...
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi
Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime. Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa. Intr-o tigaie...
Tarta cu gutui
Reteta de blat este una dintre cele mai bune pe care le-am facut pana acum. Se prepara extrem de usor, omogenizand toate ingredientele si framantand un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infaina si-l vom pune intr-o folie la rece pentru 30 de minute( aprox.) Am feliat gutuile cu...
Salata de toamna
Nu am pus cantitati exacte pentru ca am preparat salata pentru o singura persoana, asa ca va invit sa alegeti fiecare ce cantitate va satisface gustul personal. Bucatile de varza se dau pe razatoare, sau se taie fideluta...eu am ales mai multe variante( cutit, razatoarea mare, razatoarea fina)...
Frigarui de creveti
Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar, ulei de masline si se pun in el crevetii curatati si spalati. Se lasa in jur de 30 de minute. Se pun crevetii bine scursi...
Desert placinta frageda cu branza dulce si stafide
Pentru foi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic pe care il vom lasa in bucatarie pana ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, praful de sare, coaja de lamaie si vanilia. Ouale le mixam in jur de 3 sau 4 minute, apoi adaugam usor crema de branza. Mixam...
Pateu de linte rosie
Usor si rapid de preparat, iar rezultatul exceptional de gustos :) Lintea( o cana plina) se spala si se fierbe in apa, cu un praf de sare, un praf de bicarbonat, o ceapa mica rosie, usturoiul taiat marunt, 2 bobite de ienibahar si 3 cani de apa. O lasam pe foc mic, timp de 20 de minute....
Sufleu de broccoli si branza
Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca la foc mic si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca bine si...
Placinta frageda cu mere
Aluatul este unul foarte foarte bun, se intinde foarte usor si nu se rupe ceea ce zic eu e grozav :) Se prepara simplu :amestecand toate ingredientele pentru aluat se framanta pana rezulta o coca elastica. Se lasa deoparte in bucatarie, doar pana pregatim umplutura. Merele se spala, se...
Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia, pana devin o crema, se adauga faina si drojdia, se amesteca bine, apoi iaurtul si coaja si zeama de lamaie. Albusurile batute cu praful de sare pana devin tari se incorporeaza usor prin invaluire in compozitie. Am uns forma de tort( cca 26 cm...
Tort de ciocolata si frisca
Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas. Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca bine si se trage de pe foc. Punem compozitia in vasul de mixer, adaugam zaharul pudra si mixam...
Tarta cu mere si scortisoara
Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute). Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu...
Tarta foietaj aperitiv
Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana preparam crema( in jur de 30 de minute). Este un aluat extrem de bun si de usor de lucrat...o sa va...
Crema de branza cu avocado si castraveti
Amestecam toata branza intr-un vas, impreuna cu un avocado dat pe razatoare, castravetii bine spalati si razuiti cu tot cu coaja, apoi bine scursi de zeama, usturoiul zdrobit si la sfarsit iaurtul. Potrivim gustul de sare, adaugam si praful de turmeric iar la urma mararul...si gata aperitivul bun...
Prajitura cu firmituri, gem si prune
Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, vanilia, galbenusul de ou, faina si praful de copt. Se amesteca bine si se fac firmiturile( dureaza in jur de 3 minute). Se lasa deoparte vasul. Prunele se spala si se taie in jumatati se scot samburii. Gemul se amesteca bine sa...