"Galbena gutuie, dulce amaruie"...tare m-a imbiat astazi in piata si m-a inspirat pentru acest desert de senzatie...cu mare drag va invit sa il probati :)
" Marul de aur" sau fructul iubirii si al frumusetii a fost pus pe piedestal incepand cu mitologia greaca cand a fost oferit cu admiratie de catre Paris Afroditei, zeita a iubirii si a frumusetii, aceasta reusind sa straluceasca peste rivalele ei celebre Atena si Hera( legenda marului discordiei)...
Blat de tarta:
Umplutura:
Reteta de blat este una dintre cele mai bune pe care le-am facut pana acum.
Se prepara extrem de usor, omogenizand toate ingredientele si framantand un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infaina si-l vom pune intr-o folie la rece pentru 30 de minute( aprox.)
Am feliat gutuile cu atentie.
Se prepara un sirop din apa, zahar si arome, se da in clocot si-n acest moment se adauga feliile de gutuie.
Se tin pe foc 15 minute. Avem grija sa nu se zdrobeasca sa ne ramana si felii intregi .
Oprim focul si cu o paleta scoatem gutuile si le separam de sirop pe care-l vom pastra.
Intindem foaia de tarta si o punem in forma unsa cu unt. Intepam foaia cu o furculita din loc in loc.
Punem gutuile zdrobite la baza iar deasupra gutuile ramase felii frumoase. Cu o lingura punem siropul peste gutui. Ornam cu florile de anason si cu betisorul de scortisoara.
Coacem tarta la 200 de grade pentru 25 de minute.
E o tarta divina :)
Servim o felie si ascultam cu dulci amintiri melodia de neuitat de la Cenaclu :)
si mai multe informatii pretioase despre gutuie...aici...http://www.lumeafengshui.ro/articol.aspx?ctg=13&kArticol=292