Un aluat delicios, o umplutura minunat de aromata si un gust de senzatie...ca sa nu mai vorbim de parfumul de mere coapte raspandit in toata casa...cum sa ii rezisti?
Umplutura de mere:
Aluatul este unul foarte foarte bun, se intinde foarte usor si nu se rupe ceea ce zic eu e grozav :)
Se prepara simplu :amestecand toate ingredientele pentru aluat se framanta pana rezulta o coca elastica. Se lasa deoparte in bucatarie, doar pana pregatim umplutura.
Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare, se presara deasupra zaharul, vanilia si scortisoara, se amesteca si e gata umplutura.
Aluatul se imparte in doua bucati.
Se intinde prima foaie dupa ce infainam usor suprafata de lucru, apoi punem putina faina si pe sucitor si pe aluat.
Dupa ce am intins foaia( eu am intins-o direct pe foaia de copt), o asezam in tava, o intepam cu o furculita si deasupra punem merele.
Din nou intindem foaia de placinta, in acelasi mod si o rasturnam usor deasupra peste mere. Eu am intins-o tot pe foaia de copt, apoi am intors-o usor deasupra si am desprins coca cu grija. O intepam din loc in loc usor cu furculita.
Coacem placinta la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana este rumenita frumos.
Se lasa la racit si se taie. Se poate taia si calduta, dar fiind vorba de o coca extrem de frageda nu se va taia perfect...si chiar nici nu e nevoie :)...caci este extraordinar de delicioasa :) Puteti alege sa o pudrati cu zahar pudra vanilat :)
Va invit sa o probati :)