Meatloaf

de RuxyRux in Curcan, 25 Oct 2013 | 9236 vizualizari

 

Cunoscuta sub numele de friptura de carne tocata, sau carne tocata in forma de paine, cu origine europeana undeva in secolul 5, mentionata si in faimosul Apicius( colectie romana de retete de bucate), este extrem de versatila fiind adoptata de diferite regiuni ale globului ca mancare locala desigur in variante desprinse din reteta de la inceputuri. Se poate prepara din diferite tipuri de carne; de pasare, vita, porc, miel, in amestec cu oua, pesmet si diferite condimente, poate fi umpluta cu oua, branza, ciuperci si diverse vegetale.
Eu am ales o varianta usor de preparat si extrem de gustoasa :), reteta nu-mi apartine, este primita de la o buna si draga prietena de suflet, Mihaela...iti multumesc, a iesit magnifica :) Probati va rog si nu veti regreta! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata( am ales carnea de curcan)
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe mari( sau praz, e mai dulce) ( eu am ales 4 cepe rosii si 2 legaturi de ceapa verde)
  • 6 oua
  • sare
  • piper alb
  • turmeric( optional)
  • o bucatica de ghimbir proaspat razuit
  • rozmarin proaspat tocat( 1 ramurica mica)
  • ulei de masline( 3 linguri)
  • pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meatloaf:

Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul).

Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat).

Ouale se bat 3 minute pana se umfla.

Se amesteca carnea cu ceapa si cartofii, apoi cu ouale si condimentele, sarea, piperul, turmericul, rozmarinul.

Tapetam o tava ( aici alegeti cum o vreti mai inalta sau mai intinsa in functie de cat de crescuta o doriti) cu ulei si pesmet.

Punem compozitia de carne si presaram un strat foarte subtire de pesmet deasupra( optional).

Coacem  50 minute sau o ora la 200 de grade.

Se portioneaza fara probleme calda.

O puteti servi alaturi de salata, gogosari murati...etc...

 

 

TIPS-URI

1

Condimentele pot fi alese dupa gustul personal

Daca ti-a placut reteta noastra "Meatloaf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

RuxyRux 1

26.10.2013, 23:31

Multumesc Mamaie

RuxyRux 1

26.10.2013, 23:31

Multumesc Sidy

RuxyRux 1

26.10.2013, 23:31

Multumesc Marcela, ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan