Pentru o dimineata minunata, un desert minunat :) ...crusta usor crocanta, interior pufos, gust de cafea si portocala delicios :) ... sa nu va mai spun despre aroma :)
Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si se adauga ouale pe rand, apoi se mixeaza cu un tel( eu nu am folosit mixerul).
Se cantaresc si se amesteca intr-un vas ingredientele uscate: faina, zaharul, vanilia, coaja de portocala, cacaoa, praful de sare si praful de copt.
Peste ingredientele uscate turnam compozitia lichida si amestecam bine cu telul.
Ungem formele cu unt si punem cu o lingura compozitia. Din aceasta cantitate vor iesi sase briose mari.
Incingem cuptorul la 190 de grade si coacem briosele pentru fix 20 de minute. Nu le vom tine mai mult sa nu se usuce.
Scoatem briosele din forme si le vom lasa la racit inainte sa le servim cu pofta alaturi de o cafea delicioasa.