Briose espresso cu portocala

de RuxyRux in Prajituri, 18 Oct 2013 | 5192 vizualizari

 

Pentru o dimineata minunata, un desert minunat :) ...crusta usor crocanta, interior pufos, gust de cafea si portocala delicios :) ... sa nu va mai spun despre aroma :)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 3 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 3 linguri cacao
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 ml espresso mai tare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose espresso cu portocala:

Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si se adauga ouale pe rand, apoi se mixeaza cu un tel( eu nu am folosit mixerul).

Se cantaresc si se amesteca intr-un vas ingredientele uscate: faina, zaharul, vanilia, coaja de portocala, cacaoa, praful de sare si praful de copt.

Peste ingredientele uscate turnam compozitia lichida si amestecam bine cu telul.

Ungem formele cu unt si punem cu o lingura compozitia. Din aceasta cantitate vor iesi sase briose mari.

Incingem cuptorul la 190 de grade si coacem briosele pentru fix 20 de minute. Nu le vom tine mai mult sa nu se usuce.

Scoatem briosele din forme si le vom lasa la racit inainte sa le servim cu pofta alaturi de o cafea delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose espresso cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ness si dulceata de visine