Tarta cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 11 Sep 2013 | 15546 vizualizari

 

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt( 85%)
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina( cernuta)
  • 3 linguri de smantana
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
  • Umplutura
  • 1 kg si jumatate de mere
  • 2 mere mari frumoase
  • 100 gr zahar brun
  • putin unt pentru uns tarta
  • vanilie( pudra naturala)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si scortisoara:

Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute).

Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu scortisoara si se lasa deoparte 10 minute.

Cele doua mere se feliaza.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Scoatem aluatul de tarta si il intindem cu mainile in forma unsa cu putin unt.

Ne putem ajuta de o folie de prospetime pe care o asezam deasupra aluatului si apoi vom intinde blatul mai usor. Ducem aluatul putin mai sus pe marginea formei si il intepam cu o furculita din loc in loc.

Merele rase le vom stoarce de zeama.

Asezam stratul de mere peste aluat, deasupra vom pune feliile de mere, vom intoarce cu blandete marginile spre interior.

Pudram merele cu vanilie si cu scortisoara.

Coacem tarta pentru 35 maxim 40 de minute.

 Lasam tarta putin la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat.

O servim dupa inspiratie...e mai mult decat un deliciu :)

 

 

TIPS-URI

1

Putem pune alaturi de mere si pere :)

2

Desigur blatul se poate umple si cu alte fructe de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie