Prajitura "Capsunica"

de RuxyRux in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 9052 vizualizari

 

Rasfat delicios intr-o zi frumoasa de vara.......... va invit la un desert de neuitat! Nimic nu se compara cu gustul capsunilor de sezon, iar in aceasta combinatie incredibila ne desfata simturile pe deplin! Deci rasfat si dezmat! (ma refer la calorii, desigur!)))))))

 

INGREDIENTE

  • 3 pungi de piscoturi( in jur de 63 bucati am pus eu, cate 21 pe rand)

Crema de vanilie:

  • 6 oua
  • 1 kg lapte + 100 ml
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • vanilie( dupa gust)
  • 50 g unt

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • vanilie

Decor:

  • 600 ml frisca lichida
  • 1/2 kg de capsuni sau cate doriti
  • frunzulite de menta
  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Capsunica":

Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile!

Prima data am preparat crema de vanilie:

Laptele l-am pus pe foc cu vanilia si l-am infierbantat..

Ouale le-am mixat cu zaharul si faina, apoi am adaugat 100 ml lapte rece si am omogenizat bine, apoi am turnat totul in laptele fierbinte si am amestecat fara oprire pana a inceput sa se ingroase.

Am dat focul mic si am tinut crema pe foc in jur de 7 minute. Am adaugat untul si am amestecat foarte bine si desigur am pus crema la racit.

Frisca am pus-o la rece si apoi am mixat-o.

Siropul:

Pe foc intr-un vas am pus zaharul, vanilia si cele 3 linguri de apa si l-am caramelizat usor. Intre timp am pus apa la fiert (600 ml). Cand zaharul s-a caramelizat am adaugat apa fierbinte si am lasat sa se dizolve bine zaharul caramel. Siropul l-am folosit putin caldut.

Am inmuiat fiecare piscot 1 secunda in sirop si apoi am asezat primul rand in tava, exact ca la tiramisu.

Deasupra am pus un strat de crema de vanilie, deasupra frisca si jumatati de capsuni.

Am pus 3 astfel de straturi,  blat de piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni.

Ultimul strat a fost cel de frisca, apoi am pus deasupra fulgi de ciocolata, capsuni si frunzulite de menta.

O minunatie!!!  Toata lumea a mai cerut..... portie dubla, unii chiar tripla! :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Capsunica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

07.06.2015, 16:30

Multumesc frumos Crisulina dulce si scumpa

DIANA B 1

09.06.2015, 09:29

Ruxy draga , tu esti mai mult decat o draguta , de aceea te iubesc io

RuxyRux 1

09.06.2015, 10:37

Si eu te iubiiiii muuult Diana....cred ca simti asta dincolo de ecran!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu pişcoturi