Rasfat delicios intr-o zi frumoasa de vara.......... va invit la un desert de neuitat! Nimic nu se compara cu gustul capsunilor de sezon, iar in aceasta combinatie incredibila ne desfata simturile pe deplin! Deci rasfat si dezmat! (ma refer la calorii, desigur!)))))))
Crema de vanilie:
Sirop:
Decor:
Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile!
Prima data am preparat crema de vanilie:
Laptele l-am pus pe foc cu vanilia si l-am infierbantat..
Ouale le-am mixat cu zaharul si faina, apoi am adaugat 100 ml lapte rece si am omogenizat bine, apoi am turnat totul in laptele fierbinte si am amestecat fara oprire pana a inceput sa se ingroase.
Am dat focul mic si am tinut crema pe foc in jur de 7 minute. Am adaugat untul si am amestecat foarte bine si desigur am pus crema la racit.
Frisca am pus-o la rece si apoi am mixat-o.
Siropul:
Pe foc intr-un vas am pus zaharul, vanilia si cele 3 linguri de apa si l-am caramelizat usor. Intre timp am pus apa la fiert (600 ml). Cand zaharul s-a caramelizat am adaugat apa fierbinte si am lasat sa se dizolve bine zaharul caramel. Siropul l-am folosit putin caldut.
Am inmuiat fiecare piscot 1 secunda in sirop si apoi am asezat primul rand in tava, exact ca la tiramisu.
Deasupra am pus un strat de crema de vanilie, deasupra frisca si jumatati de capsuni.
Am pus 3 astfel de straturi, blat de piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni.
Ultimul strat a fost cel de frisca, apoi am pus deasupra fulgi de ciocolata, capsuni si frunzulite de menta.
O minunatie!!! Toata lumea a mai cerut..... portie dubla, unii chiar tripla! :))))