......cu frisca si ciocolata....un desert delicios de sezon! Pentru ca vine vara, pentru ca ador capsunile si pentru ca imi era dor de dulce, va invit la savurat! :)
Blat de tarta:
Crema de vanilie:
Decor:
Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min).
Crema:
Laptele se infierbanta intr-un vas impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se amesteca cu mixerul cu zaharul, faina si 100 ml lapte din total.
Cand laptele este fierbinte se pune compozitia de ou si se amesteca pe foc mic pana se ingroasa, in jur de 6 sau 7 minute. Crema se raceste.
Se intinde aluatul pentru blat pe o foaie de copt( eu am oprit putin si pentru doua minitarte).
Se aseaza in forma si se coace 30 de minute la 180 de grade.
Asamblare:
Scoatem blatul pe un platou, punem una din minitarte, adaugam crema, capsunile feliate, punem frisca si razuim ciocolata. Decoram cu frunzulite de menta.