Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata!
Un blat incredibil de bun, perfect as zice fara sa dau gres....iar in combinatie cu prune si gem de prune, de data asta facut de mama( cel mai bun din lume, stiti si voi cum e gemul mamei)....o minunatie delicioasa!
Blat de tarta:
Umplutura:
Intr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de tarta. Dam aluatul la rece pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de tarta si-l intindem pe o suprafata infainata si apoi il transferam in tava de tarta unsa cu unt.
Punem gemul uniform, apoi prunele taiate marunt. Stropim cu esenta de rom, presaram vanilie si apoi coacem tarta la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade timp de 30 sau 35 de minute pana se rumeneste frumos.
Daca dorim ca tarta sa se taie bine, o vom lasa sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Pudram tarta cu zahar pudra vanilat( optional) si o mancam cu pofta...este incredibila, va garantez!