Supa crema de rosii italiana

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Iun 2015 | 5652 vizualizari

 

Varianta pe care o propun este una rapida si delicioasa! Acum ca piata este plina de rosii cu gust... mari si zemoase, va invit sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 1/2 rosii
  • 2 sau 3 cani de apa
  • 5 catei de usturoi mari
  • 1 ceapa mare noua
  • 1 morcov
  • busuioc uscat
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de zahar brun
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii italiana:

Se curata  usturoiul, si ceapa si se toaca marunt.

Rosiile se dau rapid pe razatoarea mare.

Se incinge uleiul in tigaie( eu am folosit un wok Delimano), se adauga ceapa si usturoiul frecate cu un praf de sare, se adauga si morcovul razuit si doua trei linguri de apa, se lasa la inabusit in jur de 4 sau 5 minute, apoi se pun rosiile razuite si se lasa pe foc mic in jur de 5 minute. Se adauga cele 2 cani de apa si se mai fierbe supa inca zece minute. Potrivim gustul punand sare, piper, zahar si busuioc uscat. Stingem focul si punem busuioc proaspat cat dorim( eu am pus o manuta). Punem totul la blender si facem supa crema. Gustam si daca mai simtim nevoia mai adaugam sare sau busuioc.

Mmmmm....minunat de gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Gicuta 1

09.06.2015, 09:06

Micutza Luana 1

09.06.2015, 14:21

buna buna

RuxyRux 1

10.06.2015, 19:11

Va multumesc tare mult tuturor...supa e chiar foarte gustoasa!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold