Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu o bere rece!
Blat de foietaj rapid
Umplutura:
Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece 30 de minute.
Ouale se amesteca cu smantana, apoi cu branza cremoasa.
Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii, iar pentru acest lucru cel mai bine ne ajutam de amidonul presarat pe suprafata de intins, eu am intins direct pe foaia de copt, dupa care am asezat aluatul in tava unsa cu unt, direct prin rasturnare.
Daca nu aveti amidon presarati mai multa faina pe suprafata de intins, si pe sucitor.
Pe foaie punem parmezanul uniform, deasupra smantana cu branza, apoi cascavalul razuit. Presaram busuioc, rozmarin proaspat tocat si punem felii de rosii.
Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste frumos. Decoram cu busuioc proaspat si ne bucuram de gustul grozav, de foietaj cu branzeturi, musai cu-n pahar de bere in mana :)))).