(1 portie/12 felii)
1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a ingredientelor.Se pune aluatul pe planseta, se framanta si se imparte in doua.Fiecare parte se...
1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .
2.Intre timp, se bat...
(2 portii/24 bucati):
1.Se preincalzeste cuptorul la 150/C.Se ung cu unt 2 tavi pentru madeleine a 12 bucati fiecare.
2.Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul.Se adauga esenta de lamaie,faina,...
1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul si se pune la rece, in frigider.
2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt...
1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.
2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.
3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.
4.Se preincalzeste...
1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara.
2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune...
1.Se spala florile de levantica;se fierbe apa cu laptele si cu zaharul,se adauga 20g. flori de levantica.Se lasa sa se infuzeze in cratita acoperita 5 ore.
2.Se filtreaza pentru a se retine florile de levantica.
3.Intr-un bol ,se bate frisca si se incorporeaza in laptele parfumat cu...
1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul pe planseta infainata si se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda...
1.Se curata capsunile, se spala sub jet de apa , se scurg si se taie in bucati.
2.Se pun bucatile de capsuni, branza, zaharul si sucul de lamaie intr-un blender.Se mixeaza ingredientele pana se obtine un pireu fin.Se verifica daca este destul de dulce.
3.Se pune compozitia rezultata intr-un...
1 portie/30 bucati;
1.Se amesteca ingredientele pentru aluat:faina amestecata cu praful de copt, vanilia, untul, zaharul pudra si oul.
2.Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta infainata.Se taie forme(vezi imaginea),1/2 cu gaurele si 1/2 intregi si se pun pe tava captusita cu...
1.Florile de papadie se lasa in apa rece timp de o zi.
2.Se spala ,se amesteca cu lamaile taiate marunt ,cu coaja cu tot, se toarna amestecul intr-o cratita cu 500ml. apa si se fierbe 15 minute.Se mai adauga 300ml. apa si zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand seamana la gust si la densitate cu...
1.Intr-un vas, se amesteca faina, drojdia,laptele , ouale,50g.zahar,sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
2.Capsunile se spala ,se taie cubulete,lasand deoparte cateva capsuni pentru ornat ,si se amesteca cu compozitia de mai sus;se lasa sa stea 1 ora , la cald.
3.Se prepara sosul de...
Apetisanta, usoara,o versiune adaptata dupa Tiramisu reteta originala
1.Se separa ouale.Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand compozitia se albeste.Se adauga mascarpone si se amesteca bine.
2.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de mascarpone.
3.Intr-o...
1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma.
2.Compozitia de...
(12 felii):
1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2...
1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C.
2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg.
3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca...
1.Merele se spala, se curata de coaja, se scoate casa semintelor si se taie in felii.
2.Intr-o tava se aseaza merele ,stafidele , tinute in prealabil in apa fierbinte, scortisoara,romul,zaharul si margarina taiata bucati.Se lasa la cuptor cca. 1 ora .Dulceata se pune fierbinte in borcane....
1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se...
1.Se amesteca toate ingredientele ,adica:faina, tarata, mierea,ouale,laptele , uleiul,afinele si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Se amesteca bine.
2. Compozitia rezultata se imparte in 22 forme de muffin, in prealabil, unse cu ulei si infainate si se coc in cuptor preincalzit , la...
(1 portie pentru o tava dreptunghiulara)
1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor...
1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga ouale batute, se amesteca si se pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca, la rece, 30 de minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda ...
(12 felii/70')
1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se...
(12 bucati/80')
1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema.
2.Ciresele se...
1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca.
2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se...
1.Se freca untul moale cu sarea si faina intr-un castron.Se adauga ouale si apa si se framanta bine 2 minute.Se lasa la rece 30 minute.
2.Se rade dovleacul pe razatoarea mare.Se topeste untul intr-o craticioara,se pune dovleacul ras, zahar dupa gust si scortisoara si se lasa pe foc...
1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se...
1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute.
2.Se prepara crema:se...
1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu...
(12 felii)
1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la 130*C.
2.Se pun albusurile intr-un castron si se bat spuma tare cu mixerul.Se adauga zaharul cate...
1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu...
TARTA CU COACAZE
(1 portie/12 felii) 1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a ingredientelor.Se pune aluatul pe planseta, se framanta si se imparte in doua.Fiecare parte se...
INGHETATA DE CIOCOLATA
1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste . 2.Intre timp, se bat...
MADELEINE CU LAMAIE
(2 portii/24 bucati): 1.Se preincalzeste cuptorul la 150/C.Se ung cu unt 2 tavi pentru madeleine a 12 bucati fiecare. 2.Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul.Se adauga esenta de lamaie,faina,...
TARTE CU MERE SI MIGDALE
1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul si se pune la rece, in frigider. 2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt...
RULADA CU CREMA DE ZMEURA
1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat. 2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea. 3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri. 4.Se preincalzeste...
FLAN CU ULEI DE LEVANTICA
1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara. 2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune...
INGHETATA DE LEVANTICA
1.Se spala florile de levantica;se fierbe apa cu laptele si cu zaharul,se adauga 20g. flori de levantica.Se lasa sa se infuzeze in cratita acoperita 5 ore. 2.Se filtreaza pentru a se retine florile de levantica. 3.Intr-un bol ,se bate frisca si se incorporeaza in laptele parfumat cu...
TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE
1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul pe planseta infainata si se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda...
INGHETATA DE CAPSUNI
1.Se curata capsunile, se spala sub jet de apa , se scurg si se taie in bucati. 2.Se pun bucatile de capsuni, branza, zaharul si sucul de lamaie intr-un blender.Se mixeaza ingredientele pana se obtine un pireu fin.Se verifica daca este destul de dulce. 3.Se pune compozitia rezultata intr-un...
FURSECURI CU GEM
1 portie/30 bucati; 1.Se amesteca ingredientele pentru aluat:faina amestecata cu praful de copt, vanilia, untul, zaharul pudra si oul. 2.Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta infainata.Se taie forme(vezi imaginea),1/2 cu gaurele si 1/2 intregi si se pun pe tava captusita cu...
NECTAR DE PAPADIE
1.Florile de papadie se lasa in apa rece timp de o zi. 2.Se spala ,se amesteca cu lamaile taiate marunt ,cu coaja cu tot, se toarna amestecul intr-o cratita cu 500ml. apa si se fierbe 15 minute.Se mai adauga 300ml. apa si zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand seamana la gust si la densitate cu...
CHIFTELUTE DE CAPSUNI CU SOS DE ZMEURA
1.Intr-un vas, se amesteca faina, drojdia,laptele , ouale,50g.zahar,sucul si coaja rasa de la 1 lamaie. 2.Capsunile se spala ,se taie cubulete,lasand deoparte cateva capsuni pentru ornat ,si se amesteca cu compozitia de mai sus;se lasa sa stea 1 ora , la cald. 3.Se prepara sosul de...
TIRAMISU CU ZMEURA
Apetisanta, usoara,o versiune adaptata dupa Tiramisu reteta originala 1.Se separa ouale.Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand compozitia se albeste.Se adauga mascarpone si se amesteca bine. 2.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de mascarpone. 3.Intr-o...
FELII CU CAPSUNI SI VANILIE
1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma. 2.Compozitia de...
PRAJITURA METRO
(12 felii): 1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2...
MUFFINS CU COACAZE
1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C. 2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg. 3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca...
Dulceata de mere facuta la cuptor
1.Merele se spala, se curata de coaja, se scoate casa semintelor si se taie in felii. 2.Intr-o tava se aseaza merele ,stafidele , tinute in prealabil in apa fierbinte, scortisoara,romul,zaharul si margarina taiata bucati.Se lasa la cuptor cca. 1 ora .Dulceata se pune fierbinte in borcane....
Dulceata de caise facuta la cuptor
1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se...
MUFFINS CU AFINE
1.Se amesteca toate ingredientele ,adica:faina, tarata, mierea,ouale,laptele , uleiul,afinele si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Se amesteca bine. 2. Compozitia rezultata se imparte in 22 forme de muffin, in prealabil, unse cu ulei si infainate si se coc in cuptor preincalzit , la...
Rigo Iancsi
(1 portie pentru o tava dreptunghiulara) 1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor...
TARTA CU LAMAIE
1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga ouale batute, se amesteca si se pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca, la rece, 30 de minute. 2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda ...
TORT DE FRUCTE "CARLA"
(12 felii/70') 1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se...
FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE
(12 bucati/80') 1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema. 2.Ciresele se...
PITE CU BRANZA SI STAFIDE
1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca. 2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se...
STRUDEL CU DOVLEAC
1.Se freca untul moale cu sarea si faina intr-un castron.Se adauga ouale si apa si se framanta bine 2 minute.Se lasa la rece 30 minute. 2.Se rade dovleacul pe razatoarea mare.Se topeste untul intr-o craticioara,se pune dovleacul ras, zahar dupa gust si scortisoara si se lasa pe foc...
INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE
1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se...
TORT ALB CU BANANE
1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute. 2.Se prepara crema:se...
TARTA CU CAPSUNI
1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu...
PAVLOVA CU CAPSUNI
(12 felii) 1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la 130*C. 2.Se pun albusurile intr-un castron si se bat spuma tare cu mixerul.Se adauga zaharul cate...
Prajitura Grace
1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu...