MUFFINS CU COACAZE

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 7374 vizualizari

 

Sunt ideale pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.

 

INGREDIENTE

  •  1/2 cana coacaze uscate,
  • 1/2 cana apa fierbinte,
  • 1 cana branza ricotta,
  • 1/2 ceasca faina alba,
  • 1 ceasca faina de malai,
  • 1/3 ceasca zahar,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 3/4 lingurita sare,
  • 2 oua mari'
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MUFFINS CU COACAZE:

1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C.

2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg.

3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca branza ricotta cu ouale ,apoi se pune in castronul cu faina si celelalte ingrediente si se incorporeaza usor in aluat.

5.Se pune aluatul in 12 forme de muffins, unse si infainate si se coace 20 de minute, la inceput la 220*C, apoi dupa 10 minute , se reduce temperatura cuptorului la 200*C.Se scot  din cuptor si se pun pe un gratar(vezi fotografia) sa se racoreasca.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "MUFFINS CU COACAZE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere