PAVLOVA CU CAPSUNI

de Roda in Torturi, 6 Iun 2009 | 8427 vizualizari

 

Acest desert minunat a fost creat pentru prima data in Australia ,in 1935, pentru celebra balerina rusa ,Ana Pavlova, -de aici, si numele.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 225g.zahar tos,
  • 1 lingura rasa de malai,
  • 1 lingura esenta de vanilie,
  • 2 lingurite otet de vin alb,
  • 450g.capsuni,
  • 3 linguri lichior de zmeura,
  • 280g. frisca,
  • 200g. smantana;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PAVLOVA CU CAPSUNI:

 

(12 felii)

1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la 130*C.

2.Se pun albusurile intr-un castron si se bat spuma tare cu mixerul.Se adauga zaharul cate o lingura o data ,pana ce spuma se ingroasa si devine lucioasa,cca . 5 minute.Se adauga malaiul , in ploaie, esenta de vanilie si otetul, se bate in continuare inca 2 minute -compozitia se va inmuia usor.

3.Se toarna spuma de albusuri in forma.Cu o paleta metalica se face o adancitura in mijloc.Se introduce forma in cuptor pentru 1 1/4 ora,pana cand bezeaua se intareste pe margini,iar pe mijloc este mai moale.Se lasa sa se raceasca.

4.Se pun capsunile intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa rece.Se tamponeaza fiecare capsuna cu un servetel , se indeparteaza coditele.Daca sunt mari, se taie in jumatate,se pun intr-un vas si se stropesc cu lichiorul.Se amesteca si se lasa sa se macereze.

5.Se toarna frisca intr-un vas si se bate bine cu telul pana se face spuma,se adauga smantana si se amesteca usor impreuna pana se obtine o compozitie groasa.Se scoate pavlova din forma si se aseaza pe un platou.

6.In compozitia de frisca si smantana  se adauga 3/4 din cantitatea de fructe macerate  si se toarna amestecul in mijlocul pavlovei,apoi se decoreaza cu restul de capsuni ,turnand deasupra si lichiorul folosit la macerare.

Obs:Se poate decora si cu alte fructe :kiwi, piersici din compot , ananas ;

Daca ti-a placut reteta noastra "PAVLOVA CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Roda 1

13.06.2009, 12:36

Nu , draga mea, chiar daca am nostalgie dupa cultura rusa, am scris un adevar despre Esenin si , cum numele balerinei Pavlova a fost imprumutat de o prajitura, de ce Esenin sa nu se numeasca tot o prajitura?Tu ai venit cu ideea.Nu stiu care este limbajul trivial,nu crezi ca este prea mult numindu-l trivial?Je m'en fiche inseamna Nu-mi pasa.Deci...unde este trivialitateaPoate indiferenta, asta da.

Bunica 1

19.06.2009, 17:36

Micule, de ce esti asa de carcotas referitor la retetele postate de Roda? Din cate stiu eu t rebuie sa postezi numai retete pe care l-ai incercat si vrei sa le impartasesti si altora sau ce ai gasit si ti se pare interesant.

adry88 1

10.05.2011, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe