FELII CU CAPSUNI SI VANILIE

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 4056 vizualizari

 

Feliile de capsuni confera o aroma deosebita prajiturii.

 

INGREDIENTE

  • 200g.ciocolata de menaj,
  • 130g.unt moale 
  • 20 g.+4 linguri zhar,
  • 2 prafuri de vanilie,
  • un varf de cutit sare,
  • 8 oua,
  • 320g.faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 3 linguri +8dl.lapte,
  • 1 kg. capsuni,
  • 2 budinci de vanilie (1/2l.lapte+1/2 l. lapte)
  • 2,5dl. smantana ,
  • 2 pachete de gelatina colorata,
  • Pentru ornat:
  • cateva frunze de menta,
  • zahar praf;
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FELII CU CAPSUNI SI VANILIE:

1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma.

2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace in cuptor preincalzit la 175*C, timp de 25 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3.Capsunile se curata , se spala , se scurg si se taie felii.Prafurile de budinca se amesteca cu 60g. zahar  si cca.1 dl. lapte rece si se amesteca bine .Restul de lapte se pune la fiert Cand clocoteste, se adauga praful de budinca dizolvat si se fierbe pana se ingroasa.Se pune la rece.Se incorporeaza smantana si se amesteca usor.

4.Se pune blatul de tort pe un fund de lemn , peste se aseaza crema de budinca racita si intarita, peste care se aranjeaza feliile de capsuni(vezi imaginea).

5.Gelatina colorata se amesteca cu restul de zahar si cu 1/2 l. apa .Se pune pe foc, amestecand mereu.Dupa ce da mai multe clocote, se ia de pe foc ,se pune sa se raceasca putin si se acopera capsunile.Prajitura se tine 2 ore la rece, in frigider.Se presara zahar praf, se taie bucati si se orneaza cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "FELII CU CAPSUNI SI VANILIE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie