Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca vreti putina scortisoara. Amestecam toate ingredientele cu un tel pana se omogenizeaza compozitia. Turnam...
Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana.
Luam servetelele si desprindem partea alba a acestora. Fiecare servetel are 4 patratele. Taiem...
Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins.
Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam.
Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita...
Spargem ouale intr-un bol larg. Se bat impreuna cu oregano, sare si piper.
Se taie salamul, ceapa, ardeiul si cascavalul in cubulete. Se pun intr-un bol si se amesteca.
Se trec feliile de paine prin amestecul de oua si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare felie de...
Separat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt.
In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am turnat ingredientele uscate. Am incorporat totul bine.
Am pregatit o tava...
Untul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul. Am continuat mixarea. La sfarsit am adaugat faina si bicarbonatul de sodiu si am mixat mai departe....
Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia. Intr-un bol cernem faina, punem sarea, uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Restul de apa minerala o punem pe foc...
Amestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure.
Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si punem pe foc mic. Asteptam sa se topeasca tot. Dupa ce se topesc, lasam sa se raceasca, punem in bolul...
Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete.
Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa...
Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea.
Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca.
Am pus peste faina iaurtul grecesc apoi ouale batute bine. Dupa ce a crescut maiaua, am turnat-o peste...
La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara.
Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe...
Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora.
Intr-o farfurie batem ouale cu sare si piper, adaugam faina si amestecam bine. Trebuie sa obtinem un...
Punem laptele la fiert si cand incepe sa dea in clocot adauga zeama de lamaie sau otetul, il lasam sa se adune (branzeasca) apoi adaugam praful de sare, zahar dupa gust si grisul il turnam in ploaie amestecand continuu. Cand obtinem o compozitie destul de consistenta, il amestecam bine apoi il...
Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar nu de tot. Patrunjelul si telina le curatam si le lasam asa intregi. Punem intr-o oala apa sa fiarba...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu 1 lg de sare. Cand intra furculita usor in ei, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja.
Morcovii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg si ii lasam la racit.
Mazarea o...
Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca.
Separat batem bine cele 2 oua impreuna cu smantana sau iaurtul.
Dupa ce a crescut drojdia, o punem peste...
Am taiat pieptul de pui in fasii. Am presarat putina sare si piper peste ele si le-am amestecat.
Am amestecat iaurtul cu smantana si condimentele: sare, piper, boia.
Fulgii de porumb i-am maruntit dar nu de tot.
Am luat bucatile de pui si le-am introdus in sosul de iaurt apoi le-am...
Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam bine apoi le dam la rece pentru o ora.
Curatam ceapa, morcovul si le spalam. Ceapa o taiem in 8,...
Cum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca
Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala.
Kaizerul il spalam si il taiem in cubulete. Il adaugam in oala si lasam sa fiarba 15-20 de minute....
Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom.
Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in oala. Amestecam bine pana se omogenizeaza totul.
Ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia....
Lasam aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete.
Kaizerul il taiem in cubulete mici si il punem intr-o tigaie sa se caleasca. Ardeiul gras il spalam si il taiem si pe acesta cubulete. Il punem peste kaizer, in tigaie si le lasam sa se caleasca impreuna. Cand s-a prajit usor...
Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze.
Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita...
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele razalite. Adaugam zahar dupa gust si le lasam sa se inmoaie putin. Tragem cratita de pe foc, adaugam...
Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete.
Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii.
Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa.
Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna...
Se curata cartofii, se taie felii si se prajesc in ulei. Rosia se spala si se taie felii. La fel si ridichea.
Ciupercile se curata, se taie felii si se pun intr-o tigaie in putin ulei pentru a se cali. Se presara putina sare si se lasa pana se evapora apa lasata.
Frunzele de salata se...
Se spala carnea, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii ca pentru snitele, apoi se bat putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita de inox, se pune uleiul sa se incinga si se asaza carnea sa se prajeasca pe ambele parti. Dupa ce a devenit alba carnea,...
Desert Banana Bread
Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca vreti putina scortisoara. Amestecam toate ingredientele cu un tel pana se omogenizeaza compozitia. Turnam...
Oua decorate cu servetele colorate
Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana. Luam servetelele si desprindem partea alba a acestora. Fiecare servetel are 4 patratele. Taiem...
Sarmale cu pasat si ciuperci brune
Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins. Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam. Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita...
Pizza pe blat de paine
Spargem ouale intr-un bol larg. Se bat impreuna cu oregano, sare si piper. Se taie salamul, ceapa, ardeiul si cascavalul in cubulete. Se pun intr-un bol si se amesteca. Se trec feliile de paine prin amestecul de oua si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare felie de...
Desert briose cu iaurt si cirese
Separat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt. In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am turnat ingredientele uscate. Am incorporat totul bine. Am pregatit o tava...
Desert fursecuri cu ciocolata
Untul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul. Am continuat mixarea. La sfarsit am adaugat faina si bicarbonatul de sodiu si am mixat mai departe....
Desert cozonac cu gem, de post
Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia. Intr-un bol cernem faina, punem sarea, uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Restul de apa minerala o punem pe foc...
Desert bilute din biscuiti
Amestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure. Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si punem pe foc mic. Asteptam sa se topeasca tot. Dupa ce se topesc, lasam sa se raceasca, punem in bolul...
Mancare de spanac, cu carnati
Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa...
Desert cornulete cu rahat
Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea. Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca. Am pus peste faina iaurtul grecesc apoi ouale batute bine. Dupa ce a crescut maiaua, am turnat-o peste...
Desert rulouri cu scortisoara
La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe...
Dorada pane cu cartofi natur
Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora. Intr-o farfurie batem ouale cu sare si piper, adaugam faina si amestecam bine. Trebuie sa obtinem un...
Papanasi din gris
Punem laptele la fiert si cand incepe sa dea in clocot adauga zeama de lamaie sau otetul, il lasam sa se adune (branzeasca) apoi adaugam praful de sare, zahar dupa gust si grisul il turnam in ploaie amestecand continuu. Cand obtinem o compozitie destul de consistenta, il amestecam bine apoi il...
Ciorba de pipote cu orez
Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar nu de tot. Patrunjelul si telina le curatam si le lasam asa intregi. Punem intr-o oala apa sa fiarba...
Salata de legume cu maioneza
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu 1 lg de sare. Cand intra furculita usor in ei, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja. Morcovii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg si ii lasam la racit. Mazarea o...
Aperitiv covrigei sarati
Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca. Separat batem bine cele 2 oua impreuna cu smantana sau iaurtul. Dupa ce a crescut drojdia, o punem peste...
Crispy de pui la cuptor
Am taiat pieptul de pui in fasii. Am presarat putina sare si piper peste ele si le-am amestecat. Am amestecat iaurtul cu smantana si condimentele: sare, piper, boia. Fulgii de porumb i-am maruntit dar nu de tot. Am luat bucatile de pui si le-am introdus in sosul de iaurt apoi le-am...
Pulpe superioare de pui la cuptor
Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam bine apoi le dam la rece pentru o ora. Curatam ceapa, morcovul si le spalam. Ceapa o taiem in 8,...
Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca
Cum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala. Kaizerul il spalam si il taiem in cubulete. Il adaugam in oala si lasam sa fiarba 15-20 de minute....
Desert batoane din fulgi de orez
Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom. Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in oala. Amestecam bine pana se omogenizeaza totul. Ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia....
Aperitiv foietaj cu kaizer si mozzarela
Lasam aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Kaizerul il taiem in cubulete mici si il punem intr-o tigaie sa se caleasca. Ardeiul gras il spalam si il taiem si pe acesta cubulete. Il punem peste kaizer, in tigaie si le lasam sa se caleasca impreuna. Cand s-a prajit usor...
Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci
Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita...
Desert placinta cu mere
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele razalite. Adaugam zahar dupa gust si le lasam sa se inmoaie putin. Tragem cratita de pe foc, adaugam...
Ciorba de legume (de post)
Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete. Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii. Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa. Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna...
Lipie cu legume
Se curata cartofii, se taie felii si se prajesc in ulei. Rosia se spala si se taie felii. La fel si ridichea. Ciupercile se curata, se taie felii si se pun intr-o tigaie in putin ulei pentru a se cali. Se presara putina sare si se lasa pana se evapora apa lasata. Frunzele de salata se...
Friptura de porc la cratita
Se spala carnea, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii ca pentru snitele, apoi se bat putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita de inox, se pune uleiul sa se incinga si se asaza carnea sa se prajeasca pe ambele parti. Dupa ce a devenit alba carnea,...