Friptura de porc la cratita

de Nepotii_si_bunica in Porc, 26 Mar 2017 | 7655 vizualizari

 

Pregatita in acest fel, nepotilor mei le place tare mult carnea de porc. Iese frageda si buna si mananca si morcovii! :D

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de porc
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 50 ml ulei
  • 50 ml bulion
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cratita:

Se spala carnea, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii ca pentru snitele, apoi se bat putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita de inox, se pune uleiul sa se incinga si se asaza carnea sa se prajeasca pe ambele parti. Dupa ce a devenit alba carnea, se toarna apa cat sa o acopere, se pune capacul peste cratita si se lasa sa fiarba la foc mic.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie in doua si se pune printre bucatile de carne, la fel si usturoiul. Morcovul se curata si se taie rondele. Cand carnea este facuta pe jumatate, se adauga si rondelele de morcovi. Se mai adauga sare, daca mai este nevoie.

Din cand in cand, se verifica carnea cu o furculita, pentru a vedea daca este facuta. Cand este gata, se adauga bulionul si se mai lasa sa dea cateva clocote. 

In functie de cat sos doriti, se poate lasa sa scada apa sau sa se mai adauge.

Se serveste alaturi de cartofi piure si salata preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de carne, procesul de fierbere poate dura mai mult sau mai putin.

2

Daca este nevoie, pe parcurs, se mai poate adauga apa, dar sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cratita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clisă friptă şi pită picurată