Mie imi place foarte mult spanacul si aceasta este reteta pe care eu o prepar de foarte mult timp. Imi place si asa gol, cateodata insa mai prajesc un ou ochi sau un carnati, ca reteta de fata.
Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete.
Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa fie mancarea, punem mai mult sau mai putin lapte.Lasam sa fiarba cateva minutele, adaugam si sare dupa gust iar la final punem usturoiul pisat. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si luam de pe foc.
Carnatul il taiem rondele si le prajim in putin ulei pe ambele parti.
Se servesc impreuna cu fulgi de chilli presarati deasupra.
Pofta buna!
1
Daca spanacul este proaspat, se opareste mai intai.
2
Cantitatea de lapte difera in functie de cat de consistenta doriti sa fie mancarea de spanac.