Ciorba de legume (de post)

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 9 Apr 2017 | 3505 vizualizari

 

O ciorba usoara si gustoasa!
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 ciuperci champignon mari
  • 1 bucata mica telina
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 lg orez
  • 500 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei
  • frunza de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume (de post):

Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete.

Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii. 

Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa.

Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna morcovii cu tot cu ulei, se adauga patrunjelul, telina si ceapa. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc incet. 

Pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga si ciupercile, iar ceapa se indeparteaza. Spre final, se adauga orezul spalat bine inainte si se lasa sa fiarba in continuare. 

Cand sunt gata, se toarna bulionul si se ma lasa sa dea cateva clocote. Se mai potriveste cu sare, daca este nevoie, se pun cateva frunze proaspete de telina si se acopera oala cu un capac.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba se poate prepara si cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan