Desert prajitura cu gris si afine

de RODIMUR in Prajituri, 12 Apr 2021 | 3643 vizualizari

 

Din ultimele afine (de pădure) pe care le aveam la congelator am făcut o prăjitură cu gris, foarte bună, moale, fragedă și răcoritoare. O prăjitură recomandată celor care vor să evite făina...

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de afine (de pădure)
  • 100 grame de unt
  • 75 grame de zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 2 ouă
  • 300 ml de smântână
  • 175 grame de gris
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Pentru decor:
  • zahăr pudră
  • pudră de scorțișoară
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gris si afine:

Se mixează untul cu zahărul tos și cel vanilinat, după care se adaugă ouăle, unul câte unul și praful de copt.

Separat, se amestecă bine grisul cu smântâna și se lasă 20 de minute, ”la odihnit”.

Apoi se încorporează treptat compoziția cu gris în cea cu ouă, se omogenizează și se toarnă în forma de copt dorită, unsă cu unt în prealabil.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie (180 grade) pentru 30 minute.

Când prăjitura este gata, se scoate din cuptor, se presară pudră de scorțișoară, sau zahăr pudră și apoi se lasă să se răcească, după care poate fi porționată.

 

TIPS-URI

1

Mixați bine unutl moale cu zahărul tos și cel vanilinat, până ce nu se mai simte. Abia apoi se poate adăuga treptat compoziția cu gris.

2

În compoziția cu gris se poate înlocui smântâna cu un iaurt gras, dar acest din urmă este mai apos și din această cauză, iar prăjitura poate ieși clicoasă.

3

Cine dorește, poate adăuga mai mult praf de copt; eu am redus cantitatea indicată de rețeta originală și tot a ieșit foarte bine.

4

În loc de afine, puteți folosi altfel de fructe, mici și mai puțin zemoase.

5

Odată prăjitura scoasă din cuptor, se poate presăra pe ea: pudră de scorțișoară, sau zahăr pudră.

6

Nu porționați prăjitura decât după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine