Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete / Mancaruri cu carne

Pui cu legume chinezesti

In Pui la 19 Iun 2011

Puiul se taie fasii subtiri, se spala, se lasa la scurs. Morcovul si telina se curata, se spala sis e taie betisoare subtiri. Mixul de legume din borcan se scurge de zeama. In wok se incinge putin ulei, apoi se pune puiul, sosul de soia, ghimbirul si praful de usturoi. Se pune cate putina...

Pulpa de curcan impanata cu usturoi

In Curcan la 10 Apr 2011

Carnea de curcan se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se unge cu ulei, se condimenteaza dupa gust. Se cresteaza carnea din loc in loc si se impaneaza cu catei de usturoi curatati de coaja. Carnea se pune intr-o punga de friptura impreuna cu putina apa si o ceasca de vin alb. Se coace in...

Pui umplut cu leurda

In Pui la 10 Apr 2011

Puiul se curata, se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se unge cu ulei si se condimenteaza. Puiul se va coace in vasul roman, asa ca se umple vasul cu apa si se lasa 20 de minute la inmuiat. Se pune puiul in vasul roman, se toaca ceapa si usturoiul verde si se presara deasupra. Puiul...

Mancarica de castraveti murati cu pui

In Pui la 10 Apr 2011

Castravetii murati se taie rondele de jumatate de centimetru, se spala cu apa rece si apoi se scufunda intr-o craticioara cu apa clocotita. Se lasa acolo 15 minute, apoi se scurg si se spala iar cu apa rece. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca cubulete, la fel si ardeiul capia....

Coasta de porc cu sos barbeque pe varza murata

In Porc la 28 Feb 2011

Se pregateste mai intai vasul roman, se pune la inmuiat in apa jumatate de ora. Varza murata se taie fideluta si se opareste cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, apoi se scurge si se spala cu apa rece. Ceapa se taie cubulete si ardeiul capia fideluta. Se incinge putin ulei intr-o oala...

Muschiulet de vitel in crusta aromata

In Vita la 10 Ian 2011

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala si se usuca cu un prosop de hartie. Se presara cu baza mirodenia fuchs si se unge cu mustar. Condimentele uscate se amesteca si se presara din belsug peste carne, apoi se imbraca in pesmet. Se pune carnea intr-o punga de friptura, untul se...

Chilli con carne

In Porc la 14 Dec 2010

Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste. Se incinge uleiul, se pun legumele si putina apa fiarta si se lasa la inmuiat. Se adauga apoi carnea, se amesteca din cand in cand, se condimenteaza. Cand carnea este facuta si a scazut zeama se...

Mancarica de cartofi cu costita afumata

In Porc la 11 Noi 2010

Legumele se curata si se spala, costita afumata se portioneaza. Se pune putin ulei in cratita si se adauga ceapa si ardeiul taiate cubulete, apoi costita si o cescuta de apa calda. Se lasa pe foc 10 minute, amestecand din cand in cand, pana scade zeama. Se adauga morcovul taiat rondele, un litru...

Piept de porc cu cartofi si rozmarin

In Porc la 7 Noi 2010

Cartofii se curata si se taie in sferturi, se aseaza intr-un vas de iena. Morcovul se curata si se taie rondele, se aseaza peste cartofi. Carnea se spala si se aseaza desupra legumelor. Se pun crengutele de rozmarin printre carne. Se asezoneaza totul cu sare si piper iar peste carne se presara...

Ficatei inveliti in bacon

In Ficat la 3 Noi 2010

Ficateii se curata bine, se spala, se scurg, apoi se invelesc fiecare in cate o felie subtire de bacon si se prinde cu o scobitoare. Deasupra se infige cate o felie de mar. Se condimenteaza, se aseaza intr-un vas de iena, se pune vinul deasupra si inca o cescuta cu apa. Se pune vasul in cuptorul...

Piftie de curcan

In Curcan la 2 Noi 2010

Carnea se spala si se da in clocot, se arunca apa cu spuma si se pune carnea la fiert in apa curata, aproximativ 4 litri. Legumele se curata si se pun la fiert intregi, in oala cu carne. Se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se da focul mic si se fierbe pana scade apa la jumatate. Cand...

Rasol de porc cu legume si sos de bere

In Porc la 25 Oct 2010

Carnea se spala iar soriciul se cresteaza in romburi. Se aseaza carnea intr-o tava de iena, prazul si morcovul rondele, se condimenteaza dupa gust, se adauga paharul cu supa si un pahar cu bere. Se pune tava la cuptor 40 de minute. Se stropeste apoi friptura din 10 in 10 minute cu cate jumatate...

Rulouri de vitel cu praz si vinete

In Vita la 23 Oct 2010

Feliile de carne se bat bine cu ciocanul de snitele. Se sareaza si pipereaza si se ung cu mustar. Se lasa putin la rece. Intre timp se pregatesc legumele. Prazul se curata, se spala si se taie in batoane de aceeasi latime cu felia de carne. Se desfac batoanele in foi se oparesc in apa clocotita...

Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb

In Vita la 23 Oct 2010

Carnea de vitel se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se taie felii subtiri si apoi fasiute lungi. Se pune intrun castron si se adauga restul ingredientelor, amestecand bine. Se acopera cu folie si se lasa la marinat in frigider peste noapte. Se incinge o lingura de ulei in wok, apoi se...

Rasol de curcan la cuptor

In Curcan la 16 Oct 2010

Carnea se spala, se aseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza, se adauga vinul, apoi apa cat sa acopera foarte putin carnea. Se pune vasul in cuptor la foc mediu, neacoperit, pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute se intoarce carnea pe cealalta parte si se pensuleaza cu putin ulei de...

Pulpe de pui aromate, cu gutui si sos de vin

In Pui la 13 Oct 2010

Pulpele de pui se spala si se aseaza intr-un vas de iena mai adanc. Se condimenteaza, se aseaza feliile de gutui printre ele si se adauga supa, vinul si sucul de rosii. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute. Se scoate apoi folia si se lasa sa se rumeneasca...

Musaca de vinete si dovlecei

In Porc la 10 Oct 2010

Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa si ardeiul gras, maruntite bine la robot. Eu am avut carne de porc, pulpa, dar se poate folosi si amestec cu vita sau doar carne de vita, dupa gustul fiecaruia. Se pune craticioara pe foc si se inabuseste bine pana se imoaie carnea. Se adauga baza...

Gulas de vita cu galusti

In Vita la 4 Oct 2010

Reteta de gulas unguresc este aici . De data asta am facut gulasul in vasul roman, a iesit o nebunie! Pentru galusti, se amesteca ouale cu untul topit, sare si piper. Se pune faina intr-un castron, se rastoarna ouale cu untul in mijloc si se adauga laptele, putin cate putin, pana devine o...

Pui cu cartofi, salvie si rozmarin

In Pui la 1 Oct 2010

Carnea de pui se spala si se portioneaza, se da intr-un clocot si se arunca apa cu spuma, apoi se spala carnea cu apa rece. Se pune apoi la fiert in apa cu sare pana este moale. Intr-un vas de iena se aseaza cartofii curatati, spalati si taiati in patru pe lung. Carnea se aseaza printre...

Pui la grill cu unt aromat

In Pui la 22 Iun 2010

Puiul se taie felii subtiri, se condimenteaza cu sare, praf de usturoi si busuioc si se frige pe gratar sau in tigaie grill. Untul se amesteca cu mararul tocat fin si usturoiul dat pe razatoarea mica. Peste bucatile de pui se pune cate o fasie de unt aromat si se servesc imediat cu garnitura...

Parjolute de primavara

In Porc la 30 Apr 2010

Ceapa si usturoiul se curata, apoi semaruntesc fin la robot, dar nu pasta!! Morcovul si cartoful se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea mica. Toate se amesteca cu carnea tocata si se adauga si restul ingredientelor. Se formeaza parjoalele cu mana umeda si se tavalesc prin pesmet. Se...

Pui cu mix de legume chinezesc

In Pui la 25 Apr 2010

Carnea de pui se taie fasii lungi, se spala. Se incinge putin ulei in wok si se caleste puiul. Se condimenteaza cu putina sare, ghimbir si usturoi. Se adauga legumele si se mai lasa putin pe foc. Spre final se adauga sosul de soia, sosul dulce-picant si amidonul dizolvat in putina apa rece. SE...

Tocanita cu pui si pleurotus

In Pui la 25 Apr 2010

Cioanelele de pui se spala bine si se dau in fiert, se arunca apa cu spuma, se spala bine cu apa rece. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul verde taiat rondele si se calesc impreuna cu copanelele de pui. Se adauga treptat cate putina apa fiarta si se...

Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan

In Curcan la 13 Apr 2010

Se pregateste mai intai umplutura de carne. Pieptul de curcan se toaca si se amesteca cu orezul spalat bine si scurs, cu morcovul dat pe razatoarea mica, ceapa verde si cea uscata taiata marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se adauga carnea, amestecand bine pana isi schimba...

Stufat de miel in vas roman

In Oaie la 3 Apr 2010

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece. Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se...

Cous-cous cu legume si carne de gaina

In Pui la 31 Mar 2010

Copanele se taie pe jumatate, se spala si de dau intr-un clocot, sa iasa spuma. Se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert in 2,5 l apa. Fiind gaina de tzara fierbe putin mai greu...se adauga sare si se fierbe cu capac pana incepe sa se desprinda carnea de pe oase. Se poate folosi...

Rulouri de curcan cu hribi

In Curcan la 26 Mar 2010

Hribi se pun in apa sa se hidrateze, 2-3 ore, apoi se scurg bine. Fileurile de curcan se bat ca pentru snitel, subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra cascaval ras, apoi se pun fasii de ciuperci, ceapa si usturoi verzi taiate rondele fine si felii de ardei gras rosu....

Pui cu ardei si fenicul in vas roman

In Pui la 21 Mar 2010

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, 20-30 de minute. Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie fasii mai groase si apoi pe diagonala, de grosimea unui deget. Ceapa si feniculul se taie julien. Se aseaza legumele in vasul roman, iar desupra ciocanelele de pui, spalate inainte. Se...

Snitele umplute la cuptor

In Pui la 9 Mar 2010

Pieptul de pui se taie ca pentru snitele, se bate bine cu ciocanul. Bucatile trebuie sa fie mai maricele. Baconul se taie felii, si se pregatesc si cateva betisoare de cascaval. Pe jumatate din felia de pui se pune bacon si cascaval, apoi se pliaza deasupra cealalta jumatate de pui. Nu e nevoie...

Risotto cu legume si rasol de curcan

In Curcan la 7 Mar 2010

Dupa reteta Sylviei , este prima data cand fac risotto :) Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele curatate si spalate. Eu am facut mai multa supa. Se pune sare dupa gust. Intre timp, se pregatesc...

Afisate 61 - 90 din 168 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să îţi vezi de drum

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]