Reteta de za'atar.
* 2 lingurite oregano uscat
* 2 lingurite maghiran uscat
* 2 lingurite cimbru uscat
* 1/2 lingurita sare
* 2 lingurite boia dulce
* coaja rasa de la 1 lamaie
* 40 g susan
Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.
Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.
Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.
Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.
Za'atar-ul il frecam cu ulei si zeama de lamaie pana devine ca o pasta.
Pieptul de pui il taiem felii si-l batem bine cu ciocanul de snitele.
Pasta de za'atar o repartizam peste feliile de carne. Acoperim cu o folie alimentara si punem la rece timp de jumatate de ora. Cateva ore ar fi ideal.
Carnea astfel marinata o prajim pe gratarul bine incins.
Se serveste cald cu garnitura de cartofi aurii.