Piftie de curcan

de Oana in Curcan, 2 Noi 2010 | 12141 vizualizari

 

Reteta de la Bunica, muah! Suuper buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi de curcan
  • un morcov mare
  • o telina mica
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • un plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Carnea se spala si se da in clocot, se arunca apa cu spuma si se pune carnea la fiert in apa curata, aproximativ 4 litri. Legumele se curata si se pun la fiert intregi, in oala cu carne. Se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se da focul mic si se fierbe pana scade apa la jumatate. Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os se scoate si se lasa la racit, la fel si legumele. Carnea se desface bucatele si se aseaza intr-un vas de iena sau in boluri, morcovul se taie rondele si se aseaza de decor printre carne. Gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa rece. Usturoiul se curata, se zdrobeste bine si se adauga in zeama calduta, se lasa acoperit 10 minute. Gelatina se baga in cuptorul cu microunde cateva secunde pana devine usor lichida si se topesc granulele, mare atentie sa nu fiarba! Se adauga in zeama cu usturoi, apoi se strecoara. Se vantura zeama de 2-3 ori, apoi se adauga peste carne. Se pune la rece cateva ore pana se incheaga bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

02.11.2010, 21:06

pentru maine la serviciu sa iei 2 portii ca te voi vizita..............

nadina73 1

03.11.2010, 02:22

super bun,ne place si noua mai ai ca venim cu ceapa verde (asa o papam noi)

Oana 1

03.11.2010, 17:06

Ah, Medi, azi am fost libera Multumesc pt. aprecieri! Vanila, am facut in cateva boluri si restul intr-un vas dreptunghiular de iena, se taie perfect si arata si bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in punga la cuptor