Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete / Dulciuri

Tort cu crema de branza

In Torturi la 3 Mai 2009

Blatul tortului este pandispanul cu suc de portocale , toate cantitatile fiind reduse la jumatate. Avem nevoie de o punga de visine congelate, pe care le lasam la dezghetat intr-o sita. Cand sunt moi punem 2-3 linguri de zahar peste ele si asteptam sa se stranga sucul de visine cu care vom...

Alba ca zapada

In Prajituri la 2 Mai 2009

Intai vom face crema pentru ca trebuie apoi s-o lasam la racit, timp in care vom face foile. Laptele se pune la fiert si cand clocoteste adaugam faina amestecata cu zaharul si invartim in continuu cu telul ca sa nu se prinda, pana se ingroasa. Apoi adaugam treptat zeama de lamaie, amestecand....

Desert Tiramisu

In Prajituri la 2 Mai 2009

O reteta care se apropie cel mai mult de tiramisu reţetă originală. Mai intai pregatim cafeaua cu zahar, fiecare dupa gustul lui si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le batem cu zaharul, pana se albesc si se dubleaza volumul, adaugam mascarpone RECE, amestecam incet, apoi vanilia,...

Choux a la creme cu vanilie si ciocolata

In Prajituri la 2 Mai 2009

Cel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :) Punem la fiert apa, uleiul si sarea, iar cand clocoteste adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn. Mai lasam putin la foc...

Strudel cu dovleac

In Prajituri la 2 Mai 2009

Dovleacul l-am curatat de coaja si l-am bagat la robot, rapid :). Am adaugat zaharul si l-am pus la calit, in uleiul de masline, pana si-a lasat multa zeama si apoi a scazut. Foile de placinta le-am lasat la dezghetat, apoi le-am impartit in 3, pentru 3 strudele. Foile le-am uns pe fiecare cu...

Desert tort diplomat

In Torturi la 2 Mai 2009

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Daca folositi fructe la conserva (ananas), se pun la scurs sau cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pun la foc impreuna cu laptele, intr-o craticioara cu fund...

Tort sah

In Torturi la 2 Mai 2009

Blatul se face cu o zi inainte sau seara si il lasam la racit pana dimineata, asta ca sa-l putem taia frumos, sa nu se sfarame. Reteta blatului este pandispanul cu suc de portocale. Sa ne ocupam de crema (de asemenea, crema poate fi facuta seara si lasata la rece pana a doua zi, cand vom...

Salata de fructe cu fistic si dressing de iaurt

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Pentru salata noastra am folosit mai multe feluri de fructe, fiecare poate varia in functie de preferinte si de ce aveti acasa. Ingredientele pentru dressing le-am pasat cu mixerul vertical si apoi l-am lasat la rece pana am pregatit fructele. Fructele le-am spalat, le-am curatat de coaja...

Tort trenulet

In Torturi la 2 Mai 2009

Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale . In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro. Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am...

Tort ursulet

In Torturi la 2 Mai 2009

Blatul de la tortulet a fost pandispanul cu suc de portocale . In forma detasabila de tort am pus merele curatate de coaja si taiate felii, peste ele am presarat zaharul si scortisoara si le-am lasat la cuptor pana s-au inmuiat. Am turnat apoi compozitia de pandispan. Cand blatul a fost...

Tort masinuta

In Torturi la 2 Mai 2009

Daca mai are rost sa zic, blatul tortului este acelasi pandispan cu suc de portocale :)). De data acesta l-am copt intr-o forma dreptunghiulara, 20/30 si am copt doua blaturi. Iata si schema dupa care am taiat apoi blaturile, chiar nu-i greu! Umplutura tortului a fost crema de...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa...

Ananas si mere prajite

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Fructele le curatam de coaja, le spalam si le taiem rondele. In desertul de la restaurant era si banana, deci puteti face si cu banana daca va place, o taiati pe jumatate. Se face un amestec din oua si faina, putin mai gros, apoi se subtiaza cu laptele, se adauga praful de sare si zaharul...

Amandine

In Prajituri la 30 Apr 2009

Reteta am gasit-o aici . Mai intai incingem cuptorul si pregatim ingredientele. Atentie sa nu scapati ouale pe gresie, cum am facut eu Am vrut sa le iau pe toate dintr-o data din frigider si nu mi-a reusit schema… Galbenusurile se bat cu uleiul pana se obtine o pasta omogena....

Mousse de ciocolata alba si neagra

In Dulciuri la 30 Apr 2009

Se topeste ciocolata neagra si separat cea alba. Se incorporeaza cate doua galbenusuri in fiecare tip de ciocolata. Se adauga albusurile batute spuma, cate doua albusuri in fiecare vas cu ciocolata, se amesteca lejer si se lasa la rece. Cosuletele din piscot se fac simplu, amestecand cu...

Rulada “Padurea Neagra”

In Prajituri la 29 Apr 2009

Cuptorul se incinge la 180 grade si tapetam o tava  dreptunghiulara (25×35 cm) cu hartie de copt. Ouale se bat cu zaharul 2-3 minute pana cand isi tripleaza volumul. Opriti mixerul, ridicati paletele, lasand spuma de pe ele sa cada inapoi in bol. Numarati pana la zece si daca spuma...

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 28 Apr 2009

Intr-o cratita mai mare, caramelizam zaharul, si il plimbam bine pe marginile oalei pana e imbracata in zahar ars. Ouale se mixeaza bine si apoi se adauga laptele, pana face spuma multa. Nu mai punem zahar si in compozitia aceasta (cand fac doar crema de zahar ars eu pun si peste oua 8 linguri...

Lady’s fingers

In Prajituri la 28 Apr 2009

Apa se pune la fiert impreuna cu untul si cand clocoteste se adauga toata faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se mai tine pe foc pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe oala. Apoi se lasa putin la racit si se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand cu mixerul. Aluatul se pune intr-o...

Desertul bucatarasului pofticios: banane cu cafea si iaurt

In Dulciuri la 28 Apr 2009

Eu am facut desertul la amiaza si s-a devorat rapid! Bananele se decojesc, se rup bucati si se sfarama cu furculita. Se amesteca apoi cu cafeaua rece si se pun in cupele pentru desert. Deasupra se presara cate 2-3 lingurite de zahar brun, apoi se pun 2 linguri mari cu iaurt si se presara...

Pere cu crema de vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 28 Apr 2009

Perele se spala si se curata cu grija, lasand codita. Se taie para putin la baza, ca sa poata sta dreapta pe farfurie. Intr-un ibric inalt se pune apa, vinul, zaharul tos si cel vanilat si lasa pe foc pana incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se introduc perele cu grija si se lasa sa fiarba la...

Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci

In Dulciuri la 28 Apr 2009

Incingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime. Apoi am rulat foaia si am taiat cu cutitul rondele. Mi-au iesit 11 bucatele. Am desfacut apoi...

Mousse “After Eight”

In Dulciuri la 28 Apr 2009

Pastram cateva patratele After Eight pentru decor. Ciocolata o rupem bucatele si impreuna cu 7-8 After Eight le topim intr-un vas cu fund dublu, la foc foarte, foarte mic. Adaugam si coniacul si amestecam pana se topeste ciocolata si devine omogena. Lasam apoi la racit. Frisca o batem cu...

Tarte cu fructe

In Prajituri la 27 Apr 2009

Bun! Aluatul se face in felul urmator: faina se pune intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se adauga untul taiat bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine cu mana pana se incorporeaza ingredientele si se obtineo coca. Se lasa la rece 1-2 ore. Laptele si ouale se pun la...

Tort special cu branza, caise si ciocolata alba

In Torturi la 27 Apr 2009

Se incinge mai intai cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si apoi se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si alunele. Compozitia se rastoarna intr-o forma de tort detasabila, de 24 cm, unsa inainte cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mic 20 de minute. Blatul va iesi subtirel, se...

Tort nemtesc cu branza

In Dulciuri la 27 Apr 2009

Ingredientele pentru blat se amesteca cu mixerul, iese un aluat tare, pe care il intindem cu mana intr-o forma cu pereti detasabili (24- 26 cm). Forma sa fie unsa inainte cu ulei. Aluatul se intinde si pe pereti, formand o bordura de 3 cm. Daca aluatul se lipeste de maini, le umezim cu putina...

La multi ani, iepuras de un anisor!

In Dulciuri la 19 Apr 2009

 Am copt doua blaturi de tort, le-am lasat la racit toata noaptea, apoi le-am taiat in 3 parti. Un blat va forma capul iepurasului, iar din celalalt blat am decupat urechile si fundita.  Reteta blatului este AICI Crema de ciocolata am facut-o tot seara si am...

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

In Dulciuri la 11 Apr 2009

Fructul proaspat de afin , dar mai ales cel uscat, ajuta la regenerarea vaselor de sange si la normalizarea glicemiei. Murele au in linii mari aceleasi proprietati terapeutice ca si zmeura. Cele mai importante virtuti tamaduitoare le au frunzele de mur, care sunt dezinfectante,...

Prajitura cu branza de vaci si visine

In Dulciuri la 11 Apr 2009

Ingredientele pentru prima compozitie se amesteca bine cu mixerul. Separat, se amesteca in alt vas ingredientele pentru a doua compozitie. Se incinge cuptorul la foc mediu. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (20×30 cm). Se toarna prima compozitie in tava, apoi a doua compozitie deasupra. Se...

Tarta de ciocolata fara fund

In Dulciuri la 10 Apr 2009

Se incinge cuptorul la foc mediu. Se unge o forma cu pereti detasabili (24 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt (eu am tapetat-o cu faina). Se rupe ciocolata bucatele si se topeste impreuna cu untul in bain-marie. Se lasa putin la racit. Se bat ouale cu zaharul si sarea cu mixerul intr-un vas...

Tarta mocca

In Dulciuri la 10 Apr 2009

Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de...

Afisate 361 - 390 din 397 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]