Sau…tarte dezmembrate…se pune? inceputul a fost promitator, dar finalul cam nasol :). Reteta asta am facut-o de mai multe ori, mereu au iesit super…acum nu stiu ce s-a intamplat, ce n-a mers, ca in momentul in care am scos tartele din forme doar cateva au ramas intregi!!
Hai sa va zic reteta si sa vedeti ce si cum, apoi ce-am inventat cu tartele sfaramate :)
Bun! Aluatul se face in felul urmator: faina se pune intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se adauga untul taiat bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine cu mana pana se incorporeaza ingredientele si se obtineo coca. Se lasa la rece 1-2 ore.
Laptele si ouale se pun la fiert, apoi se adauga faina amestecata cu zaharul si se amesteca in continuu cu un tel, sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi vanilia.
Pentru ca nu mi-au iesit tartele si m-am suparat, am facut o crema la plic, Creme Ole de capsuni
Formele de tarte se ung cu ulei. Se ia cate o bila de aluat si se pune in forma, iar cu ajutorul degetelor imbracam bine peretii formei. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc.
Tartele se coc in cuptorul incalzit, la foc potrivit, 20 de minute. Se scot fierbinti din forme, se lasa la racit, apoi se umplu cu crema si se decoreaza cu fructe.
Eu am pus tartele sfaramate in boluri, apoi o lingura cu crema deasupra, iar bucatele de aluat si am decorat cu fructe. Desertul a fost tare bun la gust! Avea gust de tarte, ha, ha!