Pere cu crema de vanilie si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 8647 vizualizari

 

Este un desert delicios, foarte rafinat, de impresionat musafirii sau de ce nu, un desert romantic, pentru o seara in doi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pere tari, cu codita
  • 800 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 150 g zahar
  •  un plic zahar vanilat
        Crema de vanilie: 
  •  250 ml lapte
  • un galbenus de ou
  • 3 linguri cu zahar
  • o lingura cu faina
  • o fiola esenta de vanilie
        Glazura:
  • o ciocolata cu lapte
  • 3 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu crema de vanilie si ciocolata:

Perele se spala si se curata cu grija, lasand codita. Se taie para putin la baza, ca sa poata sta dreapta pe farfurie.

Intr-un ibric inalt se pune apa, vinul, zaharul tos si cel vanilat si lasa pe foc pana incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se introduc perele cu grija si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute.

Intre timp vom face crema de vanilie. Laptele si galbenusul de ou se amesteca bine cu telul, apoi se pun pe foc. Atentie sa nu se lipeasca! Fierbeti la bain-marie sau intr-o craticioara cu fund dublu! Cand laptele incepe sa fiarba adaugati faina si zaharul amestecate, putin cate putin si amestecand in continuu cu telul. Se va ingrosa repede, opriti focul si lasati putin la racit. Apoi puneti vanilia si lasati sa se racoreasca.

Dupa ce perele au fiert le scoateti cu grija pe o farfurie si le lasati si pe ele la racit.

Pe doua farfurii impartim in mod egal crema de vanilie si langa ea asezam cate o para.

Sa pregatim acum si glazura: topim o ciocolata cu lapte, eu am pus Primola, cu 3 linguri de apa, pana devine lichida si omogena. Glazuram perele cu ciocolata calda. Atentie! ciocolata tot la bain-marie se topeste, sau in vas cu fund dublu, deasupra flacarii de la aragaz.

Succes garantat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

24.07.2009, 15:36

Hi, hi, multumesc! Da, e putin de fitze, nu?

danygospodina 1

24.07.2009, 22:14

Daca era de super fite, avea doar doua lingurite de crema manjite pe farfurie, asa se vede ca inca vrei sa umpli farfuria.
Da e misto .Si rafinat, si elegant.

Oana 1

24.07.2009, 23:25

Da, ai dreptate Dany! Si multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regala