Pere cu crema de vanilie si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 8853 vizualizari

 

Este un desert delicios, foarte rafinat, de impresionat musafirii sau de ce nu, un desert romantic, pentru o seara in doi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pere tari, cu codita
  • 800 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 150 g zahar
  •  un plic zahar vanilat
        Crema de vanilie: 
  •  250 ml lapte
  • un galbenus de ou
  • 3 linguri cu zahar
  • o lingura cu faina
  • o fiola esenta de vanilie
        Glazura:
  • o ciocolata cu lapte
  • 3 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu crema de vanilie si ciocolata:

Perele se spala si se curata cu grija, lasand codita. Se taie para putin la baza, ca sa poata sta dreapta pe farfurie.

Intr-un ibric inalt se pune apa, vinul, zaharul tos si cel vanilat si lasa pe foc pana incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se introduc perele cu grija si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute.

Intre timp vom face crema de vanilie. Laptele si galbenusul de ou se amesteca bine cu telul, apoi se pun pe foc. Atentie sa nu se lipeasca! Fierbeti la bain-marie sau intr-o craticioara cu fund dublu! Cand laptele incepe sa fiarba adaugati faina si zaharul amestecate, putin cate putin si amestecand in continuu cu telul. Se va ingrosa repede, opriti focul si lasati putin la racit. Apoi puneti vanilia si lasati sa se racoreasca.

Dupa ce perele au fiert le scoateti cu grija pe o farfurie si le lasati si pe ele la racit.

Pe doua farfurii impartim in mod egal crema de vanilie si langa ea asezam cate o para.

Sa pregatim acum si glazura: topim o ciocolata cu lapte, eu am pus Primola, cu 3 linguri de apa, pana devine lichida si omogena. Glazuram perele cu ciocolata calda. Atentie! ciocolata tot la bain-marie se topeste, sau in vas cu fund dublu, deasupra flacarii de la aragaz.

Succes garantat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

24.07.2009, 15:36

Hi, hi, multumesc! Da, e putin de fitze, nu?

danygospodina 1

24.07.2009, 22:14

Daca era de super fite, avea doar doua lingurite de crema manjite pe farfurie, asa se vede ca inca vrei sa umpli farfuria.
Da e misto .Si rafinat, si elegant.

Oana 1

24.07.2009, 23:25

Da, ai dreptate Dany! Si multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata