Prajitura are gust de cafea si e tare aromata. Atentie, are straturi groase de crema, mancati cu grija :)
Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de tarta sau forma de tort cu pereti detasabili si se mai lasa o ora la rece. Cuptorul se incalzeste cu 15 minute inainte de a coace blatul si se lasa cam 25-30 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit.
Pentru crema,ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma, apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga cafeaua si crema se toarna in forma de tarta si se lasa la rece jumatate de ora.
Frisca se bate pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul si esenta de vanilie. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din parti se adauga cafeaua instant.
Se scoate tarta din frigider, se unge cu frisca, se niveleaza, apoi se adauga frisca cu cafea si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece.
Reteta este dintr-o carticica Editura Rao, “Retete cu ciocolata”.