Tarta mocca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 5746 vizualizari

 

Prajitura are gust de cafea si e tare aromata. Atentie, are straturi groase de crema, mancati cu grija :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:
  • 125 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • Crema:
  • 125 g ciocolata de menaj
  • 175 g unt
  • 225 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri cafea tare, neindulcita
  • Topping:
  • 600 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita cafea instant
  • dizolvata in putina apa fierbinte, apoi racita ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mocca:

Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de tarta sau forma de tort cu pereti detasabili si se mai lasa o ora la rece. Cuptorul se incalzeste cu 15 minute inainte de a coace blatul si se lasa cam 25-30 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit.

Pentru crema,ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma, apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga cafeaua si crema se toarna in forma de tarta si se lasa la rece jumatate de ora.

Frisca se bate pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul si esenta de vanilie. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din parti se adauga cafeaua instant.

Se scoate tarta din frigider, se unge cu frisca, se niveleaza, apoi se adauga frisca cu cafea si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece.

Reteta este dintr-o carticica Editura Rao, “Retete cu ciocolata”.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mocca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, alune si fistic